I drift siden Karl Johans tid: Rafens melder oppbud

Rafens har hatt butikk i Oslo siden 1827, men nå melder kjøkkenutstyrskjeden oppbud. De 11 butikkene legges ned eller drives videre under andre navn.

MELDER OPPBUD: Butikkjeden Rafens, som selger kjøkkenutstyr, melder oppbud, skriver Nettavisen. Dette er Rafens-butikken i Grensen i Oslo.
Publisert:

Rafens har solgt kjøkkenutstyr i 190 år, men nå legges kjeden ned.

Det skriver Nettavisen.

Rafens åpnet i Grensen i Oslo i 1827 og er ifølge avisen Norges eldste eksisterende butikk. Den første butikken lå i Grensegaten i Oslo, og den skal ha tatt navnet Rafen fra 1858.

– Vi fant ut at vi ikke kunne lykkes med å finne plattform for videre drift av Rafens servicekontor, sier Odd Sverre Arnøy, daglig leder i Tirag, som eier Tilbords og Rafens, til Nettavisen.

Han har derfor begjært oppbud.

– Vi ønsket å sikre videre drift i Tilbords-kjeden, og skulle vi brukt mer penger på Rafens, ville det gått ut over Tilbords, sier Arnøy.

Rafens har slitt med store økonomiske problemer.

Selskapet Tirag ble kjøpt av eieren bak Kitchn-kjeden 15. november.

Konkursen ble registrert 19. januar.

Butikker skifter kjede

Ifølge avisen vil driften ved de fleste Rafens-butikkene trolig bli videreført, men disse vil ikke lenger ha et franchisekontor å forholde seg til.

Rafens på Trekanten i Asker og i Grensen i Oslo blir til Kitchn-butikker, mens butikken på Bryn i Oslo skal bli Tilbords-butikk. En annen butikk vil gå over til kjeden Traktøren, ifølge avisen.

– Rundt halvparten av de 11 Rafens-butikkene vil legges ned, mens de øvrige blir drevet videre i en eller annen form, sier Arnøy, som også er daglig leder i Kitchn-kjeden, til avisen.

SELGER UT: Dette er beskjeden til kundene fra det som skal være Norges eldste butikk, Rafens i Grensen, Oslo. Her har det vært solgt kjøkkenutstyr siden 1827.
Publisert:

Her kan du lese mer om