Michelin-restaurant i Stavanger sier de har merket oljenedturen: Har gått fra minus til pluss
Stavanger-restauranten Re-naa leverte et positivt årsresultat i fjor. Salgsinntektene endte på 30 millioner kroner.
Gourmetrestauranten Re-naa fra Stavanger, som kapret en stjerne i Michelin-guiden i 2016, hadde salgsinntekter på 30,26 millioner kroner i fjor.
Det er en liten oppgang på 680 000 kroner fra året før, viser årsregnskapet til bedriften, innhentet fra Brønnøysundregistrene.
I perioden 2014 til 2015, da hele regionen ble rammet av oljeprisfallet, endte det imidlertid med et negativt resultat i millionklassen. Nå går resultatet i riktig retning, muligens godt hjulpet av en plass i den prestisjetunge Michelin-guiden.
Der andre restauranter sliter med å gå i pluss, leverte bedriften overskudd i både 2017 og 2016.
– Vi er fornøyd med 2017, sier Torill Renaa til E24.
Renaa opplyser ovenfor E24 at hele konsernet favner bredt; fra pizza og iskrem på «Xpress Sølvberget», til bistroen «Matbaren» og selve Michelin-restauranten.
Bak restauranten står blant annet sjefkokken Sven Erik Renaa fra Trøndelag og investoren, forretningsmannen og kunstsamleren Ådne Kverneland.
Se mer om selskapet på E24 Bedrift.
Espresso House holder koken – økte omsetningen med 38 prosent
Merker oljesmellen
Fallet i oljeprisen for fire år siden satte sine preg på oljehovedstaden. Hele 15.000 jobber forsvant i regionen, og hotellene hadde problemer med å fylle nok rom.
Nå er imidlertid oljeprisen og aktiviteten i sektoren på vei oppover.
– Markedet i Stavanger endret seg etter oljenedturen, og vi, som alle andre, må tilpasse oss det, sier Renaa.
– Kundemassen er stabil. Vi har imidlertid noe mer turister enn før.
Maaemo med flat utvikling i 2017 – gikk akkurat i null
Beholdt stjernen
Det har også kommet flere gode nyheter for gourmetrestauranten i 2018. Da den nordiske Michelin-guiden for 2018 ble offentliggjort i februar, beholdt Re-Naa sin stjerne, og har dermed igjen fått bekreftet sin stilling blant de beste restaurantene i regionen.
– Målet vårt var å beholde stjernen, og det var som forventet. Vi jobber hardt for å stadig forbedre oss og alltid levere bra, kommenterte Sven Erik Renaa for Aftenbladet tidligere i år.
Det er en annen restaurant i Stavanger med en stjerne fra Michelin, Sabi Omakase. I Oslo har Maaemo tre stjerner, mens Statholdergaarden, Kontrast og Galt har en stjerne hver.