Michelin-restaurant i Stavanger sier de har merket oljenedturen: Har gått fra minus til pluss

Stavanger-restauranten Re-naa leverte et positivt årsresultat i fjor. Salgsinntektene endte på 30 millioner kroner. 

RE-NAA: Rett bak Sølvberget i Stavanger ligger restaurantene til Sven Erik Renaa. For to år siden fikk den én Michelinstjerne, som den første restauranten utenfor hovedstaden.
Publisert: Publisert:

Gourmetrestauranten Re-naa fra Stavanger, som kapret en stjerne i Michelin-guiden i 2016, hadde salgsinntekter på 30,26 millioner kroner i fjor.

Det er en liten oppgang på 680 000 kroner fra året før, viser årsregnskapet til bedriften, innhentet fra Brønnøysundregistrene.

I perioden 2014 til 2015, da hele regionen ble rammet av oljeprisfallet, endte det imidlertid med et negativt resultat i millionklassen. Nå går resultatet i riktig retning, muligens godt hjulpet av en plass i den prestisjetunge Michelin-guiden.

Der andre restauranter sliter med å gå i pluss, leverte bedriften overskudd i både 2017 og 2016.

– Vi er fornøyd med 2017, sier Torill Renaa til E24.

Renaa opplyser ovenfor E24 at hele konsernet favner bredt; fra pizza og iskrem på «Xpress Sølvberget», til bistroen «Matbaren» og selve Michelin-restauranten.

Bak restauranten står blant annet sjefkokken Sven Erik Renaa fra Trøndelag og investoren, forretningsmannen og kunstsamleren Ådne Kverneland.

Se mer om selskapet på E24 Bedrift.

Les også

Espresso House holder koken – økte omsetningen med 38 prosent

Merker oljesmellen

Fallet i oljeprisen for fire år siden satte sine preg på oljehovedstaden. Hele 15.000 jobber forsvant i regionen, og hotellene hadde problemer med å fylle nok rom.

Nå er imidlertid oljeprisen og aktiviteten i sektoren på vei oppover.

– Markedet i Stavanger endret seg etter oljenedturen, og vi, som alle andre, må tilpasse oss det, sier Renaa.

– Kundemassen er stabil. Vi har imidlertid noe mer turister enn før.

LAGER MAT: Stjernekokk og medeier Sven Erik Renaa fra Trøndelag jobber tett på gjestene inne i restauranten i Stavanger.
Les også

Maaemo med flat utvikling i 2017 – gikk akkurat i null

Beholdt stjernen

Det har også kommet flere gode nyheter for gourmetrestauranten i 2018. Da den nordiske Michelin-guiden for 2018 ble offentliggjort i februar, beholdt Re-Naa sin stjerne, og har dermed igjen fått bekreftet sin stilling blant de beste restaurantene i regionen.

– Målet vårt var å beholde stjernen, og det var som forventet. Vi jobber hardt for å stadig forbedre oss og alltid levere bra, kommenterte Sven Erik Renaa for Aftenbladet tidligere i år.

Det er en annen restaurant i Stavanger med en stjerne fra Michelin, Sabi Omakase. I Oslo har Maaemo tre stjerner, mens Statholdergaarden, Kontrast og Galt har en stjerne hver.

Publisert: