NHH vant Bergensbaneløpet

Den prestisjefulle duellen endte med nok en seier til Norges Handelshøyskole (NHH) over rivalen BI. - Vel så mange sprekinger på BI, hevder taperen.

Duellen: NHH stakk av med seieren i det tradisjonsrike Bergensbaneløpet.

Audun B Andersen, Hanne E Fagereng, Marie Skjelbred
  • Sophie Lorch-Falch
Publisert:,

Norges Handelshøyskole (NHH) og Handelshøyskolen BI i Oslo har kjempet om å være den sprekeste skolen i Bergensbaneløpet.

Startskuddet gikk torsdag morgen i en høytidelig seremoni inne på BI i Oslo, og endte lørdag ettermiddag på Torgallmenningen i Bergen.

Les også:Studenter på BI og Markedshøyskolen drikker mest

Klar seier til NHH

NHH fikk et stort forsprang på BI de siste etappene og var cirka 53 minutter raskere til beins. Bergenstudentene vant dermed Bergensbaneløpet ellevte året på rad.

- NHH har et ekstremt høyt nivå på sine løpere. Vi stilte med et sterkt lag, men NHH har enda sterkere kultur rundt dette løpet, så de stiller med det sprekeste de har. Der er vel så mange sprekinger på BI, men løpets status er nok sterkere blant NHH-studentene, sier Alexander Omre Fon, leder for Bergensbaneløpet ved BI.

Rivaliseringen hadde vært beinhard i forkant av løpet, som omtales som «vårens sprøeste eventyr».

- Dette er en prestisjegreie mellom handelshøyskolene i Norge og er av stor betydning for studentmiljøet innad. Nå har vi vunnet 11 år på rad, og siden det var 40-årsjubileum ble det ekstra prestisje å stikke av med seieren i år også, forteller Andreas Ree, informasjonsansvarlig for Bergensbaneløpet ved NHH.

Frykter at NHH blir kjepphøye over seiersrekka

BI syntes det var ekstra surt å tape siden det var 40-årsjubileumet til Bergensbaneløpet.

-Det vil alltid være en rivalisering når vi har konkurranser, om heder og ære i historiebøkene. For NHH betød det svært mye å vinne dette, men for BI betød det enda mer. Vi prøver å forhindre at dem blir for kjepphøye over seiersrekka, sier Omre Fon til E24.

110 studenter fra hver skole løpte én etappe hver, og til sammen var 300 økonomistudenter på busslasset som beveget seg på tvers av Norge over tre dager. Det siste året hadde de forberedt seg på etapper opptil seks kilometer.

- Rivaliseringen kan sammenlignes med Norge/Sverige forhold. Vi vil jo gjerne være den beste utdanningsinstitusjonen i Norge, derfor trener vi et helt år i forkant med to fellestreninger i uken. Treningsgleden og publisiteten rundt dette løpet er et daglig samtaleemne ved NHH, der det ofte blir sagt at i år skal vi virkelig ta BI, sier Ree.

Les også: «Flere hundre var for fulle, kvinne mistet løsbart»

Sterk vinnermentalitet

Bergensbaneløpet ble arrangert for første gang i 1973, i kjølevannet av EF-avstemningen som splittet studentmiljøet ved NHH. Siden har stafetten blitt en sosial tradisjon som har styrket studentmiljøet ved NHH, og bundet årskullene tettere sammen. Økonomistudentene ved BI tror det spesielle samholdet ved NHH er noe av grunnen til at de stikker av med seieren for ellevte året på rad.

- Det er jo vel så mange sprekinger på BI, men NHH har en fordel med at de har en mer samlet studentmasse og arrangementet er mer kjent, forteller Omre Fon.

NHH mener selv at interessen for fysisk aktivitet og lysten til å vinne har vært avgjørende for seiersrekka.

- Det er rett og slett interesse. Folk holder seg i aktivitet og er med i rivaliseringen om å være Norges sprekeste handelshøyskole, sier Ree til E24.

Vellykket arrangement

- Bergensbaneløpet ble et fantastisk arrangement og alle hadde det ekstremt morsomt. Det ble en sen natt. Men vi har kost oss og vært strålende fornøyd, på tross av varierende værforhold, sier Omre Fon.

Bergensbaneløpet har et stort fokus på sikkerheten til deltagerne og supporterne. Både supportersprell og vinnerfest gikk tilnærmet knirkefritt.

- Det ble jo litt festing underveis, dessuten hadde vi egne biler med høytalerannlegg og supportergjenger som skapte stemning, sier Ree.


Les også:

NHH topper søkerliste

BI-studenter: Vi drikker ikke mer enn andre

NHH faller tungt på prestisjeliste

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Rekordmange studenter med i årets Aksje-NM!

  2. Rektorer anbefaler deltakelse i Aksje-NM

  3. Børsgruppen Aktie med kjempe-comeback i studentligaen:
    – Nå blir det vinn eller forsvinn!

  4. Annonsørinnhold

  5. – Da denne stormen kom så visste vi at den ville blåse over

  6. – Jeg tror ikke jeg har tatt ferie uten pc noensinne