Denne klokken koster 28 millioner kroner

Klokkemessen i Basel viser frem klokke med 1292 diamanter. Se den og andre dyre objekter.

HUBLOT: Denne klokken fra Hublot er trolig en av verdens aller dyreste, til 28 millioner kroner. Klokken, som er bekledt med 1292 diamanter, vises frem på klokkemessen Baselworld i Basel i Sveits over helgen.
ROSA: Denne rosa diamanten veier 12,76 karakt og er verdtsatt til 67 millioner kroner. Diamanten er den største rosa diamanten som noensinne er funnet i Australia, og gruveselskapet Rio Tinto sier diamanten er den største av sin type det har funnet i løpet av de 26 årene selskapet har vært i drift.
SKRIK: Forretningsmannen Petter Olsen selger sin utgave av Edvard Munchs «Skrik» på auksjonshuset Sotheby's i New York. Maleriet vil gå på auksjon 2. mai i år. Det er ventet å selge for minst 450 millioner kroner. På sine nettsider skriver auksjonshuset at «maleriet er et av de lettest gjenkjennelige bildene i både kunsthistorien og populærkulturen - kanskje bare slått av Mona Lisa.»
LEKEBIL: Denne lekebilen er verdens dyreste. Den koster rundt 27 millioner kroner, avhengig av hvor mye gull og diamanter kunden ønsker. Den er laget av det tyske firmaet Robert Gülpen Engineering. Hvert sete er dekket med rundt 700 diamanter, støtdemperne er i massivt gull og felgene er i platina. Karosseriet vil bli bygd i karbon, noe som skal være første gang en slik teknikk har blitt brukt på en modellbil. Bilen er en 1:8 utgave av en Lamborghini Aventador.
SANDALER: Disse sandalene koster 101.000 kroner. Når du kjøper disse, vil Chipko, selskapet som produserer de, adoptere litt over 9 mål regnskog.
MONROE: Kjolen som Marilyn Monroe hadde på i den infamøse scenen i filmen Seven Year Itch, ble solgt for over 31 millioner kroner på en auksjon i Beverly Hills i fjor sommer.
DYR BIKKJE: En rød tibetansk mastiff som heter Hong Dong ble kjøpt av en kinesisk kullkraft-eier for 10 millioner kroner. Rasen er en veldig gammel rase fra sentralasia. På bildet er en liten tibetansk mastiff-valp, men er ikke den samme som ble solgt for den astronomiske summen.
HATTEN: En liten beige hatt satt igjen som en av de mest minneverdige delene av det storslåtte bryllupet mellom prins William og hans Kate i fjor vår. Den litt spesielle hatten til prinsesse Beatrice ble solgt på auksjon av prinsessen selv for 720.000 kroner. Pengene gikk til et veldedig formål.
0027: På en auksjon i London i 2010 ble en av de mest ikoniske James Bond bilene solgt. Dette var en 1964 Aston Martin DB5, som ble kjørt av Sean Connery i Goldfinger og Thunderball. Bilen er en av to som ble brukt i disse filmene, og den eneste som fortsatt eksisterer. Og prisen? 27 millioner kroner.
DYR BH: Victoria Secret-modellen Adriana Lima viste i 2010 frem denne BHen, kalt Bombshell, for verden. Prisen er 11 millioner kroner.
DYR DRESS: Denne dressen, Alexander Amosu, er oppkalt etter designeren bak den. Den har innlagte gullstriper, diamantknapper og lages av meget sjelden silke. Det ryktes om at dressen er snappet opp av forretningsmannen Duncan Bannatyne, skuespiller James Caan og Formel 1-føreren Adrian Sutil. Prisen for verdens dyreste dress er på 560.000 kroner.
WWW: Disse domene-navnene er de dyreste noensinne. Insure.com ble solgt for 90 mill. i 2009, Sex.com ble solgt for et sted mellom 70 og 80 mill. i 2006 og Fund.com ble solgt for 56 mill. i 2008.
TIDENES DYRESTE: Under Gooding & Companys bilauksjon i California i fjor sommer, ble det satt en bestenotering for bil solgt på auksjon. Bilen ble solgt for 95 millioner kroner.
KEISERENS NYE BILDE: Dette, tilsynelatende ordinære fotografiet, ble i høst solgt for 24 millioner kroner. Fotografen heter Andreas Gursky og bildet heter Rhein II.
SKILSSMISSE: Det blir kalt Tidenes dyreste skillsmisse. Mediamogulen Rupert Murdoch måtte ut med 9,5 milliarder kroner når han skilte seg fra Anna Murdoch i 1999. Rupert Murdoch (80) er i dag gift med Wendi Deng (43).Bonus - skillsmisse er ikke "et objekt", men denne var så dyr at den ble inkludert.
Publisert:
Publisert: