Massimo Dutti med norsk underskudd for tiende året på rad

Spanjolene sliter i Norge og måtte legge ned en av de to norske butikkene i fjor.

SATTE KROKEN PÅ DØREN: Massimo Dutti Bogstadveien ble nedlagt i 2013, etter å ha gått i underskudd sammen med butikken i Hegdehaugsveien siden oppstarten i 2002.
Publisert:

Den spanske klessuksessen til Inditex har spredt seg til hele verden med en suksessrik klesportefølje.

Men suksessen har vært blandet for flaggskipene Zara og Massimo Dutti i Norge.

Mens de tre Zara-butikkene i Oslo og Trondheim leverer svimlende overskudd, er resultatene til Massimo Dutti deprimerende lesing for de spanske eierne.

Les også

H&M med 19 prosent salgsvekst i mai

Tapt 45 millioner

Kleskjeden etablerte to utsalg i henholdsvis Bogstadveien og Hegdehaugsveien i 2002, men butikkene har levert underskudd de siste ti regnskapsårene.

Siden oppstarten har eierne totalt hatt 44,8 millioner kroner i underskudd før skatt på Massimo Duttis inntog i Oslos mest populære handelsgater. Eierne har delvis dekket inn noe av underskuddet, og resultatet etter skatt har samlet endt minus 26,8 millioner.

Kleskjeden har til sammenligning omsatt for 235,5 millioner i samme periode.

Årsresultatet for 2013 blir nok en strek i regningen for eierne i verdens største klesselskap. Massimo Dutti Norge AS omsatte for 19 millioner kroner i 2013, som er 6,5 millioner mindre enn kjeden omsatte for året før. Resultat før skatt endte i rødt med 3,2 millioner i minus, en nedgang fra minus 1,6 millioner i 2012.

Stengte dørene

I troen på norsk suksess har eierne i alle år sprøytet inn frisk kapital i den norske avdelingen. Både i 2013 og 2012 tilførte eierne 37 millioner i egenkapital, og dekket deler av underskuddet med dette. Men det har vært vanskelig å hente større omsetning fra vestkantens handleglade. Etter ti år med underskudd fikk eierne nok og stengte dørene hos Massimo Dutti Bogstadveien.

Dermed er Massimo Dutti Hegdehaugsveien det eneste utsalget igjen i Norge.

Økte overskuddet med 66 prosent

Nederlaget står i skarp kontrast med den mer kjente storesøsteren Zaras suksess, som økte overskuddet med 66 prosent i fjor.

I 2006 kom Norges første Zara-butikk til Bogstadveien. Både Zara og Massimo Dutti er kjent for ikke å avse én eneste krone til markedsføring.

Zara Bogstadveien, Zara Karl Johansgate og Zara Trondheim omsatte for tilsammen 270,5 millioner kroner, som gir en pen oppgang på 50 millioner fra året før.

Resultatet før skatt endte på 66,8 millioner i 2013, opp fra 38,9 millioner året forrige år.

E24 lyktes ikke å komme kontakt med daglig leder Ramon Patricio Diaz Aravena i Massimo Dutti Norge AS.

Les også:

Her er verdens rikesteH&M mindre verdtSelskapene flykter - Spania taper milliarderH&M tar spansk momsregningSe, en spansk suksess

Publisert: