Corona-smittede har reist med Color Line

Noen passasjerer på to turer fra Hirtshals til Kristiansand i juli har i ettertid testet positivt for coronaviruset, opplyser Folkehelseinstituttet.

Publisert:

Color Line har blitt varslet av Folkehelseinstituttet om at noen av deres passasjerer på to turer med SuperSpeed 1 fra Hirtshals i Danmark til Kristiansand i ettertid har testet positivt for coronaviruset.

Det skriver FHI på sine hjemmesider.

Den ene overfarten fra Hirtshals til Kristiansand var 30. juli med avgang klokken 12.15, den andre var med samme skip og reiserute om natten fra 29. juli til 30. juli med avreise klokken 20.45.

En passasjer fra den første seilingen og tre personer fra den andre seilingen har i etterkant testet positivt for covid-19, skriver FHI.

– Risikoen for at andre passasjerer kan ha blitt smittet på de to seilingene er liten, men vi ber alle følge med på egen helsetilstand og ta kontakt med helsetjenesten dersom de føler seg syke, sier forsker Petter Elstrøm ved Folkehelseinstituttet.

Passasjerer blir kontaktet

Under den første seilingen er det hovedsakelig personer som reiste på business class som kan ha blitt eksponert for smitte, ifølge FHI. Personer som har bestilt sete i nærheten av vedkommende passasjer blir kontaktet og fulgt opp av kommunen der de bor.

– Det er ikke sannsynlig at smitten har skjedd på skipet, men FHI kan ikke utelukke at personer som har vært i kontakt kan ha blitt utsatt for smitte. Derfor er det viktig at personer på disse to seilingene er oppmerksomme på symptomer på coronavirus, og raskt tar kontakt med kommunehelsetjenesten ved tegn til sykdom, sier forsker Petter Elstrøm ved Folkehelseinstituttet i pressemeldingen.

FHI opplyser at Color Line skal kontakte alle kontaktpersoner for reisende på disse seilingene på SMS og epost, og at eventuelt eksponerte ansatte blir håndtert i henholds til anbefalinger fra Folkehelseinstituttet.

Folkehelseinstituttet koordinerer kontakten mellom Color Line og de ulike kommunene som har passasjerer som har vært om bord.

Les meldingen fra FHI her
Publisert: