Amsterdam ber turistene holde seg vekk i helgene

Av frykt for å det skal oppstå en ny bølge med coronasmitte i den nederlandske hovedstaden, ber myndighetene nå turistene om holde seg vekk i helgene.

Etter at prostituerte igjen fikk tilby sine tjenester i Red Light District fra 1. juli, har mange turister oppsøkt området i Amsterdam.

Peter Dejong/ AP/ NTB scanpix
  • NTB
Publisert:

I en uttalelse fra Amsterdam by torsdag går det fram at frykten for en ny bølge av coronasmitte er sterk. Turister som oppsøker byen, bes nå heller komme på ukedagene enn i helgene slik at grensen på halvannen meter mellom folk lettere kan overholdes.

– Oppfordringer er nå rettet til dem som vurderer å reise til Amsterdam om å unngå de travle helgedagene og i stedet planlegge reisen sin på ukedagene. De fleste områdene er fremdeles preget av færre mennesker på ukedagene enn i helgene, heter det i kunngjøringen som også er blitt publisert på engelsk.

Mens barer og puber har åpent for alkoholservering, er det forbudt å selge alkohol i butikkene i det kjente Red Light District, nettopp fordi folk som drikker på gaten lettere kan komme til å bryte grensene om avstand mellom hverandre.

Her kan du lese mer om

  1. Coronaviruset
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Corona: Flere land strammer grepet

  2. Danmark dropper krav om seks overnattinger for nordmenn

  3. Flyselskapet Emirates først ute med coronaforsikrede reiser

  4. Annonsørinnhold

  5. Reiselivsaktør: – 2020 er et katastrofalt år

  6. Forvirring rundt jobbreiser i Norden: Slipper likevel ikke karantene på fritiden