Åpner for å si opp svenske ansatte i Sunclass Airlines

Etter brudd i forhandlingene mellom flyselskapet og de ansatte i Stordalen-eide Sunclass Airlines, kan det nå gå mot oppsigelse av alle de ansatte i Sverige.

Ving-eier, Petter Stordalen, har lenge forhandlet med de ansatte i selskapet som sliter i møte med coronakrisen.
Publisert:

Den svenske avisen Aftonbladet rapporterer at Stordalens Sunclass Airlines vil si opp samtlige svenske ansatte. Avisen har fått tilgang til en intern mail som beskriver oppsigelsene.

Selskapet vil ikke selv bekrefte oppsigelsene, men kommunikasjonssjef Lisbeth Nedergaard sier det er en mulighet.

– En av mulighetene kan innebære at man nedbemanner, men det har ikke skjedd ennå, sier Nedergaard til E24 og fortsetter:

– Vi vil gjerne beholde alle de ansatte, men det er ikke mange muligheter igjen. Forhandlingene har pågått i fire måneder og man har forsøkt alt for å komme til en enighet, sier hun.

Ultimatum

Allerede i mai skrev E24 om et ultimatum fra Sunclass til de norske ansatte, hvor kabinansatte og piloter måtte godta lønnsreduksjon på 20 prosent eller risikere at selskapet gikk konkurs.

Nå har de ansatte i både Norge og Danmark akseptert de nye vilkårene. Av de omtrent 1200 ansatte har 1000 akseptert nye krav. I Sverige har 175 ansatte ikke akseptert det ledelsene har foreslått, og det er derfor forhandlingene nå er brutt.

E24 skrev tidligere i sommer at Stordalen også har stilt svenske ansatte i det Ving-eide flyselskapet Sunclass Airlines overfor valget mellom å godta et lønnskutt på 20 prosent eller få sparken. Også dette basert på informasjon fra Aftonbladet.

Sunclass Airlines er flyselskapet i Ving-konsernet, som Stordalen kjøpte i fjor etter konkursen i Thomas Cook.

Les også

Stordalens flyselskap ba ansatte akseptere store lønnskutt – advarte om konkurs

Usikkert hva som skjer videre

På spørsmål om hvordan selskapet skal dekke opp for potensielt oppsigelser av svenske ansatte, er svaret at «det finner vi en løsning på».

– Når vil dere ta en beslutning om hva som skjer videre? 

– Så snart som mulig, sier Nedergaard.

– Er det et alternativ å gi de ansatte den lønnen de har i dag? 

– Jeg kan ikke kommentere på forhandlinger som pågår, sier hun.

Saken oppdateres.

Les saken her
Publisert: