Nordic Choice etter møte: Vil ikke si opp ansatte i sommer

Nordic Choice føler seg trygge på at regjeringen vil utvide permisjonsordningen i august, etter møte med arbeidsministeren. Hotellkjeden vil ikke si opp ansatte i sommer.

HÅPET PÅ MER: Nordic Choice håpet på å få en lovnad om at dagens permitteringsordning blir utvidet.
Publisert:

Onsdag ettermiddag hadde Petter Stordalen-eide Nordic Choice et telefonmøte med arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) onsdag.

Nordic Choice skriver i en uttalelse kort etter møtet at de opplevde å bli møtt med forståelse for situasjonen reiselivsbransjen er i.

– Vi håpet selvfølgelig på en lovnad om at regjeringen vil forlenge permitteringsordningen utover 31. oktober, noe vi dessverre ikke fikk, men vår oppfattelse av det som ble signalisert i møtet gjør oss trygge på at ordningen blir utvidet i august, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice i uttalelsen.

– Selv om vi helst skulle hatt forutsigbarhet, så gjør vi ikke noe aktivt rundt oppsigelser i sommer, sier Silseth.

Selskapet skriver at de likevel må forberede seg på at permitteringsordningen ikke utvides, og at de i så fall må begynne med omfattende oppsigelser i august.

Tirsdag ble det kjent at hotellkonkurrent Scandic skal kutte 1.000 ansatte i Norge.

Arbeids- og sosialministeren sier at han mener departementet hadde et godt møte med hotellkjeden onsdag.

Les også

Tillitsvalgte fortviler over «ekstrem situasjon» i hotellbransjen

– Vi har både tidligere og i møtet i dag vært tydelig på at vi er innstilt på å utvide permitteringsperioden ytterligere dersom situasjonen på arbeidsmarkedet er like krevende i august, sier Røe Isaksen i en e-post til E24.

Trenger et tydeligere budskap

– Mine kolleger hadde trengt å få et tydeligere budskap på vei inn i sommeren. Mange vil ha noen usikre uker i vente hvor de ikke vet om det venter en oppsigelse i august, sier konserntillitsvalgt Merethe Sutton i uttalelsen etter møtet.

Hun mener at når to av partene i trepartssamarbeidet er enige om at man må ha mer sikkerhet, er det «uforståelig at den siste parten lar usikkerheten få bre seg blant de ansatte i hotellbransjen».

– Jeg synes det er for dårlig å ikke høre på partene i arbeidslivet når to av oss for en gangs skyld er enige, utdyper Sutton til E24.

Hun føler ikke at departementet har forståelse for at ikke de hotellansatte ønsker å gå permittert.

– Jeg synes det er dumt at de ikke kunne ha et hastemøte og få en avgjørelse nå. Det skaper mye frykt, sier Sutton.

Les også

Nordic Choice får hastemøte med arbeidsministeren om permitteringsordningen onsdag

Ville ha møte før august

Møtet onsdag ble avtalt etter at hotellkjeden gjentatte ganger har bedt regjeringen om å forlenge permitteringsperioden og å få en rask avklaring.

Møtet skulle opprinnelig holdes 31. august, men det mente Choice var for sent. Det skrev HR-sjef Karin Sjögren i Choice i et brev til regjeringen forrige uke som Dagens Næringsliv har fått innsyn i.

«Jeg ønsker å poengtere at vi nå dessverre tvinges til å igangsette en større nedbemanningsprosess med start 1. august ettersom regjeringen har valgt å ikke utvide permitteringsordningen. Vi forventer at oppsigelser blir gitt innen utgangen av august,» skrev HR-sjefen i brevet forrige uke.

Nå har altså hotellkjeden sagt at de holder an oppsigelsene i sommer.

Mandag formiddag ble det klart at Stortingets presidentskap har sagt nei til å avbryte Stortingets ferie for å stemme over en utvidelse av permitteringsordningen, ifølge VG.

I dag gjelder permitteringsordningen ut oktober. Vanligvis er maksimumsgrensen for hvor lenge man kan permittere en ansatt på 26 uker.

Publisert:
Gå til e24.no