Dagens rare

En av tre leser på toalettet

... men fire av ti plages av ubehagelig lukt.

LESER PÅ TOALETTET: Halvparten av de spurte i en undersøkelse bruker mer enn 15 minutter på do hver dag - det betyr at halvparten av oss bruker fire hele døgn på do i løpet av et år.
  • E24
Publisert: Publisert:

Nordmenn skal ha det behagelig på toalettet. Det viser en ny undersøkelse.

Hele ni av ti nordmenn mener komfort på toalettet er viktig.

Det kommer frem i en undersøkelse som er gjennomført av det sveitsiske selskapet GfK på oppdrag fra Geberit AS. 1002 respondenter har deltatt i undersøkelsen.

Halvparten av de spurte bruker mer enn 15 minutter på do hver dag - det betyr at halvparten av oss bruker fire hele døgn på do i løpet av et år.

35 prosent bruker tiden på å lese, 33 prosent benytter anledningen til å nyte stillheten, og én av ti svarer at de hører på musikk.

- Det virker kanskje litt underlig å gjennomføre en slik undersøkelse, men det er viktig for oss å kartlegge nordmenns vaner og holdninger i forhold til toalettbesøk når vi skal lansere en ny type toaletter, sier markedskoordinator Wenche Sydhagen i Geberit i en pressemelding.

Fire av ti plages av ubehagelig lukt, ifølge undersøkelsen.

Dorevolusjon?

Selskapet satser nå tungt på markedsføring av såkalte dusjtoaletter på det norske markedet. Dette er toaletter med innebygget bidet, der man blir vasket ren med temperert vann og deretter fønet tørr etter toalettbesøket.

I Japan har dusjtoalettet nærmest blitt en selvfølge, og nå har toalettene også blitt lansert og godt mottatt i flere europeiske land.

- I tillegg til at nordmenn er opptatt av komfort, er vi også veldig opptatt av hygiene. I undersøkelsen svarer nesten alle at personlig hygiene er viktig eller svært viktig for dem, og 80 prosent tror at rengjøring med vann er mer hygienisk enn bare bruk av dopapir. Dermed tror vi at mange vil være åpne for de nye dusjtoalettene, sier hun

Undersøkelsen viser også at 60 prosent er åpne for å prøve et dusjtoalett.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Dagens rare

Flere artikler

  1. Verdens største toalettboom

  2. – Hadde aldri kjøpt bil uten koppholder

  3. Ny kampanje for retur av medisiner til apotekene

  4. Ny undersøkelse avslører muntlige avtaler som ikke holder: To av ti har ugyldig «testament»

  5. Tre av fire tror pandemien vare minst et halvt år til