Vinggruppen er ikke urolige på tross av overhengende konkursfare

Vinggruppen vil ikke spekulere i hva som skjer framover i forbindelse at de inngår i den konkurstruede Thomas Cook-gruppen.

Thomas Cook Airlines Scandinavia på Oslo Lufthavn, Gardermoen mandag ettermiddag. Flyet er av typen Airbus A330. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Publisert:

– Vi retter vår oppmerksomhet mot å få dette i havn og ingenting annet. For gjester som har booket eller vurderer å booke, gjelder det samme som alltid. Det vil si at man er beskyttet av reiseforsikringen, sier kommunikasjonssjef Fredrik Henriksson i Thomas Cook Nord-Europa.

Selskapet bekreftet i helgen at de trenger 200 millioner pund, nærmere 2,4 milliarder kroner, i tillegg til en avtale om ny kapital til en verdi av over 10 milliarder kroner fra forrige måned om de skal unngå å bli satt under administrasjon.

Bak selskapets vansker ligger blant annet bekymring for brexit, høyere drivstoffpriser og konkurranse fra salg av reiser på internett.

Henriksson sier at avdelingen i Norden har vært en lønnsom del av konsernet i flere år. På direkte spørsmål om hva som skjer dersom Thomas Cook-gruppen går konkurs, svarer han:

– Vi er jo en del av konsernet. Men det er ikke noe jeg vil spekulere i nå, og vi retter oppmerksomhet mot at vi skal få dette i havn, sier han.

Informasjonssjef Siri Røhr-Staff i Ving Norge sier fokus nå er på å lykkes med avtalen og at man gjør alt for å få den i havn.

– I mellomtiden går våre flyvninger og reiser som normalt. I tillegg kan jeg nevne at alle våre reiser fortsetter å være fullstendig beskyttet av Reisegarantifondet, skriver hun i en e-post til E24.

Dersom Thomas Cook går konkurs, kan også tusener av ansatte miste jobben. I dag har selskapet 22.000 ansatte, hvorav 9.000 i Storbritannia.

Det 178 år gamle selskapet er blant verdens største og mest tradisjonsrike reisearrangører, med 600 avdelinger bare i Storbritannia, samt et flyselskap og en hotellkjede.

Her kan du lese mer om