Berit Svendsen blir ny Vy-styreleder

Den tidligere Telenor Norge-sjefen gikk til Vipps etter maktkamp. Nå skal hun lede styret i statlige Vygruppen.

Berit Svendsen er sivilingeniør og har mange år bak seg i Telenor. Hun vil fortsette jobben med å konkurrere om ulike togstrekninger i landet.
Publisert:

Tidligere Telenor Norge-sjef Berit Svendsen blir ny styreleder i tog- og kollektivselskapet Vy. Hun overtar dermed etter Dag Mejdell.

Det melder Samferdselsdepartementet, som sitter med alle aksjene i det statlige selskapet.

Svendsen har vært en sentral skikkelse i Telenor gjennom flere år, deriblant som sjef for Telenor Norge og konserndirektør med ansvar for Skandinavia.

Svendsens avgang skjedde etter at det hadde blåst opp til storm i Telenor, i det som ble beskrevet som en maktkamp mellom Telenor-sjef Sigve Brekke og Svendsen.

Nå er hun direktør for den internasjonale satsingen i Vipps. Hun har tidligere sittet i styret til blant annet SAS og DNB.

– Vy har på få år gått fra å ha monopol på persontogtransport i Norge til å konkurrere om å få kjøre tog på ulike jernbanestrekninger, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) i meldingen, og legger til:

– Dette er en krevende omstillingsprosess for selskapet, og jeg er opptatt av at Vy skal være en konkurransedyktig aktør på norsk jernbane, sier han.

Gro Bakstad ble presentert som konsernsjef i selskapet i mai. Hun har flere år bak seg fra Posten, der Mejdell tidligere var toppsjef.

Les også

Berit Svendsen fikk 6,8 millioner i sluttoppgjør fra Telenor

Les også

Coronakrisen gir millionsmell for Vy

Publisert:
Gå til e24.no