Frisørkjempe: – Signaler betaler ikke regninger

Inger Ellen Nicolaisen er fornøyd med signalene fra regjeringens ferske krisepakke, men etterlyser om en ordning som sikrer at Raise Gruppen kan betale faste utgifter.

Inger Ellen Nicolaisen, grunnlegger av Raise Gruppen
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Tidligere denne uken sendte Inger Ellen Nicolaisen og konserndirektør Christinah Nicolaisen i Raise Gruppen brev til regjeringen hvor de ba om en lignende ordning av den som er etablert i Danmark hvor virusrammede bedrifter får dekket faste utgifter.

Dette var også noe av det regjeringen kom med i form av en såkalt «kontantstøtte for bedrifter». Tiltaket er ventet å få en ramme på 10–20 milliarder kroner i måneden.

– Vi er glad for signalene som kom med dagens krisepakke fra regjeringen, men signaler betaler ikke regninger, skriver Inger Ellen Nicolaisen i en pressemelding etter fredagens krisepakke fra regjeringen.

Nicolaisen startet opp og eier Raise Gruppen som blant annet driver Nikita-kjeden.

– Vi trenger en rask beslutning på at de som er blitt nedstengt av staten får dekket 100 prosent av kostnadene.

Les også

Frisørkjempe i brev til regjeringen: – Situasjonen er svært dramatisk for oss

Får ikke reduserte leiekostnader

– Bedrifter som vår vil være helt avhengig av det. Staten har pålagt oss stenging, og nå står vi helt uten inntekter, det vi sitter igjen med er masse faste kostnader. Vi vet ikke når vi kommer i gang igjen, men vi vet at når vi åpner så vil det ta tid før vi er i full drift igjen, skriver Nicolaisen.

Fredag skriver Nicolaisen at dersom det ikke sikres en ordning som sikrer at de kan betale utgiftene i perioden, vil det føre til et unødvendig tap av arbeidsplasser.

– Statsministeren uttrykte i dag at gårdeierne også må bidra med reduserte leiekostnader i denne perioden.  Vi har kontaktet flere av våre gårdeiere for å se på mulige løsninger, uten å lykkes. Uten klare føringer fra staten stiller det oss i en umulig situasjon, hvor jeg er redd vi blir sittende igjen med svarteper, skriver Nicolaisen.

Hun understreker også at hun har tillit til at alle politikere fra alle partier nå står sammen og kommer med kraftfulle tiltak for å unngå masseledighet.

– Noe annet ville vært helt utenkelig, skriver frisøreieren.

Les også

Dette er de økonomiske tiltakene mot coronakrisen

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Coronaviruset
  2. Raise Gruppen
  3. Coronaviruset

Flere artikler

  1. Frisørkjempe i brev til regjeringen: – Situasjonen er svært dramatisk for oss

  2. ESA godkjenner garantistøtteordning på 50 milliarder

  3. Frykter tivoli-død: – En veldig fortvilet situasjon

  4. Kontantstøtte til bedrifter: – Helt ekstraordinært

  5. Stormberg-eier frykter skyhøy ledighet: – Vi risikerer en tapt ungdomsgenerasjon