WSJ: Uber-sjefen tar permisjon fra selskapet

Ubers administrerende direktør Travis Kalanick tar en timeout fra selskapet.

PERMISJON: Det har blåst rundt Uber-sjef Travis Kalanick den siste tiden.

Foto: Danish Siddiqui Reuters
  • Ingvild Sagmoen
Publisert:

I en mail til de ansatte i Uber tirsdag skriver toppsjef Travis Kalanick at han tar permisjon fra sin stilling, skriver Wall Street Journal.

Det skjer etter at Ubers forretningsdirektør Emil Michael dagen før leverte sin oppsigelse.

Det var ventet at det ville skje rokeringer i toppledelsen som følge av alle problemene selskapet er i, skrev E24 mandag.

Kalanick unnlot å presisere hvor lenge han blir borte, ifølge WSJ.

Bestilte gransking

Uber har vært i hardt vær hele våren, og Kalanick har blant annet blitt beskyldt for å tolerere et arbeidsmiljø der det har forekommet seksuell trakassering.

I februar ble den tidligere statsadvokaten Eric Holder hyret inn av selskapet for å etterforske disse anklagene. Holder har utarbeidet en rapport, som ifølge WSJ inneholder detaljerte anklager fra både nåværende og tidligere ansatte om upassende oppførsel som seksuell trakassering, hevn og mobbing. Denne ble presentert for selskapets ledelse på søndag.

Ifølge Reuters har styret valgt å gå inn for alle anbefalingene fra Holder, og tiltakene skulle ifølge nyhetsbyrået kommuniseres til alle Ubers ansatte på tirsdag.

Tøff vår

Bråket rundt det dårlige arbeidsmiljøet er langt fra den eneste tornen i siden for Uber.

Blant annet har Googles morselskap Alphabet saksøkt Uber og beskyldt taxiapp-selskapet for å ha stjålet deres teknologi for selvkjørende biler. Selskapet etterforskes også av amerikanske myndigheter for å ha lurt politiet i flere land ved hjelp av et hemmelig tillegg i sin app. På denne måten har selskapet omgått lokal taxi-lovgivning.

I tillegg må selskapet ifølge The Wall Street Journal nå ut med flere titalls millioner dollar, da de ved en feil har underbetalt sine sjåfører i en periode på to og et halvt år.

Uber finners i dag i 70 land, også Norge, og mer enn 500 byer, ifølge NTB. Tjenesten er imidlertid blitt forbudt som privattaxi-virksomhet mange steder.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Uber

Flere artikler