Konstituert styreleder i Innovasjon Norge: – Styret har tillit til administrerende direktør

Konstituert styreleder Jørand Ødegård Lunde i Innovasjon Norge sier at styret har tillit til Anita Krohn Traaseth frem til noe annet er behandlet. Fagforeningslederne stusser over kritikken mot direktøren. 

KONSTITUERT STYRELEDER: Tidligere nestleder Jørand Ødegård Lunde har tatt over som konstituert styreleder i Innovasjon Norge. Ødegård Lunde er daglig leder av Valdres Natur- og Kulturpark og leder av Klagenemda for bygdeutviklingssaker. Hun er også bonde, og har utdannelse innen historie, organisasjon, ledelse og styrekompetanse.
  • Eirik Billingsø Elvevold
Publisert:

– Styret har tillit til administrerende direktør så lenge ikke noe annet er behandlet i styret, sier Ødegård Lunde til E24.

Søndag skrev Aftenposten at deler av styret i Innovasjon Norge ikke lenger har tillit til administrerende direktør Anita Krohn Traaseth.

Samme dag skal valgkomiteen ha blitt informert om at styreleder Per Otto Dyb trekker seg med umiddelbar virkning som følge av at han føler at styret blir overkjørt av næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

En overraskelse for fagforeningene

– Dette kom som lyn fra klar himmel for meg og mine medlemmer. Samarbeidet med Anita Krohn Traaseth har blitt bedre og bedre de siste årene, sier hovedtillitsvalgt Tom Falk Hald i fagforbundet Parat, som organiserer 40 ansatte i selskapet, til Dagens Næringsliv.

– Jeg og mine medlemmer har tillit til Anita.

Fagforeningsleder Liv Jorunn Kristiansen representerer over dobbelt så mange ansatte gjennom Norsk Tjenestemannslag Innovasjon Norge. Også hun er «veldig overrasket».

– Vi er like overrasket som Parat. Vi opplever at vi har et godt samarbeid med ledelsen, som blir stadig bedre. Jeg kan ikke uttalle meg om styresaken, da jeg ikke kjenner til mer enn det som stod i Aftenposten i går, sier Kristiansen til E24.

Les også

Susanne Kaluza ut mot Traaseth-kritikern: «Hva er dette for reaksjonær omtale av en kvinnelig toppleder?»

Generalforsamling i mai

Dyb har sagt til Aftenposten at styret har blitt bedt av største eier (staten journ.anm.) om ikke å behandle forholdet til administrerende direktør i styremøte.

Ødegård Lunde sier til E24 at hun som nestleder automatisk måtte ta ansvaret som styreleder etter et formelt varsel søndag om at Dyb trakk seg. Men hun vil ikke kommentere saken rundt Krohn Traaseth.

TRAKK SEG: Per Otto Dyb

– Alle evalueringer av administrerende direktør er en del av ordinært styrearbeid. Det er styrets mandat og ansvar at selskapet ledes på en trygg og god måte. Nå avventer styret et nytt foretaksmøte (generalforsamling journ.anm.) 3. mai, sier Ødegård Lunde.

– Legges evalueringen av Krohn Traaseth på is til foretaksmøte?

– Ingen kommentar.

Neste styremøte finner sted 11. eller 12. april, opplyser Ødegård Lunde.

Les også

Næringsministeren stanset behandling av Krohn Traaseths stilling - styreleder trakk seg

– Ikke min rolle å drive spekulasjon

E24 har forsøkt å kontakte tidligere styreleder Dyb mandag uten hell. Alle styremedlemmene i Innovasjon Norge henviser til konstituert styreleder Ødegård Lunde.

– Det er ikke min rolle å drive spekulasjon i media, så jeg har ingen kommentar til sakens innhold. Mine synspunkter finner sted på styrerommet. Alle våre styreprotokoller er offentlige. Jeg finner det ikke rett å diskutere i media så lenge det ikke finnes styreprotokoller. I en slik situasjon er det viktigste å ha arbeidsro til å fokusere på hovedoppdraget, sier Ødegård Lunde.

– Har det vært intern misnøye i Innovasjon Norge med restrukturering og nedbemanning?

– Ingen kommentar.

– Har det vært misnøye med at Krohn Traaseth prioriterer feile saker eller arrangementer som egentlig ikke har med Innovasjon Norge å gjøre?

– Ingen kommentar.

– Ifølge Aftenposten følte Dyb seg overkjørt av Røe Isaksen? Hva tenker du om det?

– Ingen kommentar.

Les også

Styrelederen i Innovasjon Norge trekker seg

Les også

– Hva med å nevne noen av de konkrete resultatene Traaseth har oppnådd.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Innovasjon Norge

Flere artikler

  1. Gikk til valgkomiteen og fikk nei – så hoppet styrelederen plutselig av

  2. Styrelederen i Innovasjon Norge trekker seg

  3. Oppvask på Stortinget om Innovasjon Norge

  4. – Skaper konflikter, konfrontasjoner og splid

  5. Isaksen sa styreleder skulle ut - valgkomiteen har ikke bestemt seg