Norske bedrifter frykter terroraksjoner

Både Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas og andre norske næringslivsledere sier de frykter den økte terrortrusselen.

BEKYMRET: Konsernsjef i Telenor Jon Fredrik Baksaas er én av flere i norsk næringsliv som forteller at han frykter terroren skal ramme bedriften.
Publisert: Publisert:

– Dette er noe vi både frykter og er opptatt av, sier Baksaas til Dagens Næringsliv.

Baksaas sier den norske telegiganten har tatt sine forholdsregler for å unngå terrortrusler. Han understreker at terroraksjonen mot satirebladet Charlie Hebdo i Paris bare er én av flere hendelser som har gjort inntrykk.

– Vi har ikke satt oss ned og analysert denne hendelsen, for vi har jo hatt andre hendelser også. Vi tenker nok mer på skytingen på skolen i Pakistan, sier Baksaas.

En av hans egne ansatte hadde barn på skolen i Peshawar der pakistansk Taliban drepte 148 personer i midten av desember.

Statoil mistet fem av sine ansatte i angrepet på gassanlegget i In Amenas i Algerie i februar 2013, og har både reorganisert sikkerhetsarbeidet og fått en egen sjef som jobber med sikring og eksterne trusler.

– Vi har i denne sammenheng ikke sett det naturlig å gjennomføre reiserestriksjoner til Paris eller Frankrike som sådan. Vi anbefaler våre ansatte å være årvåkne, sier internasjonal talsmann Knut Rostad i Statoil til avisen.

En lang rekke næringslivsledere sier til avisen at de frykter den økte trusselen fra fundamentalister.

– Det tror jeg vi gjør alle sammen, administrerende direktør Kristin Skogen Lund i NHO.

Les også

Eksperter: Økt terrortrussel mot Stoltenberg

Les også

Her er verdens verste steder å drive oljevirksomhet

Les også

Næringslivets sikkerhetsråd ble ikke orientert om terrortrusselen

Publisert:
Gå til e24.no