Rikke Lind: - Ingen hemmelig plan

Rikke Lind avkrefter at regjeringen vil sparke Reiten.

SOMMERVIKAREN: Statssekretær Rikke Lind ble etter kort tid stemplet som "sommervikaren" for sin innsats i opsjonssaken.
  • Anna Sandvig Brander
Publisert:

Departementet visste om Reitens 20-millionerspakke allerede i juni, skriver VG tirsdag.

- Jeg har aldri lagt skjul på at Nærings- og handelsdepartementet har vært orientert om saken. Tidspunktet har vært uklart fordi det har vært sommerferie, og det har vært vanskelig å få tak i folk, forklarer Lind til E24.

- Tidligere har vi sagt at informasjonen ble gitt i begynnelsen av juli, nå opplyser vi at den ble gitt 21. juni. Det er det eneste som har forandret seg, hevder Lins

Rikke rikker seg ikke

- Vi står helt klart fast på at vi har fått noe informasjon om saken, presiserer Lind.

Likevel følte departementet behov for å utrede situasjonen ytterligere, og sendte tirsdag morgen en pressemelding for å forklare hva som har skjedd:

Nærings- og handelsdepartementet ved Eierskapsavdelingen ble 21. juni muntlig orientert av Hydros styreleder Jan Reinås om styrets arbeid med avvikling av opsjonsavtalene i Norsk Hydro. Eierskapsavdelingen orienterte videre til politisk ledelse, innrømmer Nærings- og handelsdepartementet i pressemeldingen.

- Ingen hemmelig plan

Slik fusjonsavtalen er idag vil Eivind Reiten få styreledervervet i det nye selskapet i minst to og et halvt år, frem til 2010. Kilder VG har vært i kontakt med opplyser imidlertid at det nå jobbes aktivt for å hindre at dette skal skje:

Ifølge en kilde i regjeringssystemet tester man nå en tretrinnsplan for å se om det er mulig å kaste Reiten som konsernsjef i Hydro før det nye StatoilHydro stiftes 1.oktober.

- Jeg kjenner overhodet ikke til noen hemmelig tretrinnsplan. Det har aldri vært diskutert noen tretrinnsplan i politisk ledelse i Nærings- og handelsdepartementet, sier Lind.

- Vi har aldri diskutert noen fremgangsmåte for å bli kvitt Eivind Reiten, og ønsker ikke å spekulere i hvor dette kommer fra, sier hun.

Hun fastholder at saken dreier seg om hvordan styret har håndtert avvikling av opsjoner og fastsettelse av nye godtgjørelser.

Les også Øystein Sjølies kommentar: Norges råeste kapitalist sitter trygt

Les flere nyheter på E24.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Norsk Hydro

Flere artikler

  1. Regjeringen visste om Reitens millionpakke allerede i juni

  2. Betalt innhold

    Hydro avvikler opsjonsordningen

  3. Reinås ferdig

  4. Setter jurister på saken

  5. Dette er opsjonsbråket i Hydro