Rapp Bomek er sikret videre drift etter konkurs

Konkursboet blir kjøpt av nordnorske investorer, og Bodø-bedriften kommer snart til å være i gang igjen. Alle de ansatte beholder jobben, men det kan bli permitteringer.

SVERDRUP-LEVERANDØR: Bodø-bedriften Rapp Bomek har blant annet levert 200 branndører til oljeplattformene på gigantfeltet Johan Sverdrup.
Konkurser i Norge
 • Hans M. Jordheim
Publisert:

Fredag kveld kom en nordnorsk gruppering til avtale med bostyrer om å kjøpe ut boet til Rapp Bomek, som begjærte oppbud tidligere denne uken.

Det er Acea Properties og Nord Kapitalforvaltning som går sammen om den videre driften.

Til Avisa Nordland forteller Kristian Adolfsen i Acea Properties at det var en heftig budrunde fredag kveld som de til slutt gikk seirende ut av.

Investeringsdirektør Anders Høifødt i Nord Kapitalforvaltning bekrefter overfor E24 at det var flere interessenter.

FORNØYD: Investeringsdirektør Anders Høifødt i Nord Kapitalforvaltning er med på å drive Rapp Bomek videre.

– Også utenlandske, som kanskje hadde et annet perspektiv når det kommer til videreføring og virksomheter i Bodø. Vi tror at vi har kommet til en god løsning for selskapet og for lokalmiljøet, sier han.

Tar over alle ansatte

Planen til Nord Kapitalforvaltning og Acea Properties er å komme i gang igjen med daglig drift av industriselskapet, som leverer sikkerhetsløsninger for dør-, vindu- og veggsystemer, raskest mulig.

– Beholder alle jobben?

– Ja, vi tar over alle de ansatte. På generelt grunnlag kan jeg si at også Rapp Bomek må tilpasse seg de markedene som er, men det er ikke noen planer om oppsigelser, sier Høifødt.

Da Rapp Bomek begjærte oppbud, viste regnskapet at selskapets eiendeler var verdt 455 millioner kroner mens den samlede gjelden lå på 461 millioner kroner.

Les på E24+

Ansatt i coronarammet bedrift? Dette bør du vite

Anders Høifødt vil ikke svare på hvor mye av gjelden som blir med videre, eller hva konkursboet kjøpes for.

– Vi har stablet på beina en robust finansiering, er hans kommentar til spørsmålene.

Tok for stor risiko

– Hvordan skal dere sikre sunn drift fremover?

– Det er en overbærende tanke å gå «back to basics». Jeg tror strategien som ble lagt for å håndtere oljenedturen i 2015–2017 var riktig, med en ambisiøs satsing inn mot nye markeder i bygg og anlegg – særlig rettet mot sikringstiltak. Men det er åpenbart at man har tatt på seg mer risiko og mer komplekse prosjekter enn man har evnet å håndtere.

– I det videre arbeidet vil vi ha fokus på forenkling, på kjerneproduktene som Rapp Bomek er god på, og å ha en lavere risiko i virksomheten.

BODØ-BEDRIFT: Rapp Bomek har omtrent 170 ansatte.
Les også

Skred av avbestillinger ga hotellkonkurs i Kragerø etter coronaviruset

Vurderer permitteringer

Rapp Bomek har slitt i lengre tid og var i desember i fjor på randen av konkurs, da største kreditor DNB sa opp låneavtalen, og selskapet dermed ble stående uten finansiering.

Da selskapet begjærte oppbud på onsdag, pekte selskapet på forsinkelser i å få i gang driften etter usikkerheten i desember, samt økonomiske konsekvenser som følge av coronaviruset.

– Hvordan blir det å starte opp igjen i dette markedet?

– Det tilfører en ekstra risiko, som vi må håndtere på samme måte som alle andre virksomheter gjør, ved løpende vurderinger og tilpasninger av kapasitet og drift. Jeg tror at i enkelte deler av selskapet vil det bli aktuelt å benytte seg av permitteringsvirkemiddelet, der sitter vi og gjør løpende vurderinger på samme måte som alle andre bedrifter i Norge, sier Høifødt.

– Det er tross alt bedre å ha en jobb og være permittert i en kortere periode enn at bedriften går dukken.

Bakgrunn:

Les også

Rapp Bomek konkurs – eier jobber for videre drift

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Konkurser i Norge
 2. Rapp Bomek
 3. Bodø
 4. Bygg og anlegg
 5. Industri

Flere artikler

 1. Rapp Bomek konkurs – eier jobber for videre drift

 2. Skulle revolusjonere fondsmarkedet – er konkurs

 3. Solgt for 11 millioner – bostyrer tror hun kunne oppnådd mer ved å drive selv

 4. Restaurantkjeden El Camino er konkurs

 5. Maribel-konkurs: Disse norske hotellene rammes