Strømleverandør må ut med 120 milliarder i forlik etter branner i California

Energiselskapet Pacific Gas and Electric (PG&E) har inngått et milliardforlik etter deres utstyr forårsaket flere dødelige branner i California.

Energileverandøren PG&E har inngått et forlik på 13,5 milliarder dollar til ofrene etter skogbranner som herjet i California i årene fra 2015 til 1018, opplyser selskapet fredag.

Foto: Jeff Chiu/ AP/ NTB scanpix
  • NTB-AP
Publisert: Publisert:

Forliket på 13,5 milliarder dollar, drøyt 120 milliarder kroner, skal dekke alle de største søksmålene mot selskapet etter flere dødelige og ødeleggende skogbranner som herjet delstaten California i 2015 til 2018.

Forliket må fremdeles godkjennes av domstolen og må også vurderes opp mot konkursbeskyttelsen som selskapet står under.

Flere titall mennesker døde, og flere tusen hus brant opp i flere skogbranner som rammet California i 2015, 2017 og i fjor. Det er slått fast at flere av brannene oppsto som følge av feil og dårlig vedlikeholdt utstyr tilhørende PG&E.

Skadene ble estimert til å koste om lag 30 milliarder amerikanske dollar, drøyt 274 milliarder norske kroner, men PG&E sa at det ville gå konkurs dersom selskapet ble dømt til å betale ut en slik sum. I stedet fikk selskapet konkursbeskyttelse mens et utkast til et realistisk forlik ble laget.

Med resultatet som er lagt på bordet nå, vil trolig PG&E kunne fortsette som strøm- og energileverandør i California og samtidig betale ofrene for brannene en viss sum.

– Helt fra starten av denne prosessen har vårt viktigste mål vært å få skogbrannofrenes skader kompensert, særlig for enkeltindivider. Vi ønsker å hjelpe våre kunder, våre naboer og venner som ble berørt av disse tragiske brannene, sa administrerende direktør Bill Johnson i en uttalelse fra PG&E fredag.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. California
  2. USA
  3. Pacific Gas & Electric
  4. Brann
  5. Søksmål

Flere artikler