Strømleverandør må ut med 120 milliarder i forlik etter branner i California

Energiselskapet Pacific Gas and Electric (PG&E) har inngått et milliardforlik etter deres utstyr forårsaket flere dødelige branner i California.

Energileverandøren PG&E har inngått et forlik på 13,5 milliarder dollar til ofrene etter skogbranner som herjet i California i årene fra 2015 til 1018, opplyser selskapet fredag.
 • NTB-AP
Publisert: Publisert:

Forliket på 13,5 milliarder dollar, drøyt 120 milliarder kroner, skal dekke alle de største søksmålene mot selskapet etter flere dødelige og ødeleggende skogbranner som herjet delstaten California i 2015 til 2018.

Forliket må fremdeles godkjennes av domstolen og må også vurderes opp mot konkursbeskyttelsen som selskapet står under.

Flere titall mennesker døde, og flere tusen hus brant opp i flere skogbranner som rammet California i 2015, 2017 og i fjor. Det er slått fast at flere av brannene oppsto som følge av feil og dårlig vedlikeholdt utstyr tilhørende PG&E.

Skadene ble estimert til å koste om lag 30 milliarder amerikanske dollar, drøyt 274 milliarder norske kroner, men PG&E sa at det ville gå konkurs dersom selskapet ble dømt til å betale ut en slik sum. I stedet fikk selskapet konkursbeskyttelse mens et utkast til et realistisk forlik ble laget.

Med resultatet som er lagt på bordet nå, vil trolig PG&E kunne fortsette som strøm- og energileverandør i California og samtidig betale ofrene for brannene en viss sum.

– Helt fra starten av denne prosessen har vårt viktigste mål vært å få skogbrannofrenes skader kompensert, særlig for enkeltindivider. Vi ønsker å hjelpe våre kunder, våre naboer og venner som ble berørt av disse tragiske brannene, sa administrerende direktør Bill Johnson i en uttalelse fra PG&E fredag.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. California
 2. USA
 3. Pacific Gas & Electric
 4. Brann
 5. Søksmål

Flere artikler

 1. Strømleverandør må betale 15 milliarder i skogbrannerstatning

 2. Et glimt av fremtiden

 3. John Fredriksens riggselskaper inngikk forlik

 4. Betalt innhold

  Equinor betaler én milliard kroner etter dødsulykke

 5. Storbank må ut med 28 milliarder etter kontoskandale