- Acta-gründer erkjenner ikke skyld i innsidesak

Verken Acta-gründer Fred A. Ingebrigtsen eller de seks andre tiltalte erkjenner straffskyld for innsidehandel. Rettssaken starter mandag.

TILTALT FOR INNSIDEHANDEL: Acta-gründer Fred Ingebrigtsen.
Publisert: Publisert:

Ingebrigtsen og de medtiltalte skal ifølge tiltalen ha handlet Acta-aksjer for over 100 millioner kroner etter lekkasjer fra Ingebrigtsen.

Flere handler i perioden fra 2004 til 2008 ble ifølge tiltalen ikke meldt til Oslo Børs.

Det alvorligste tiltalepunktet handler om bruk av innsideinformasjon til å kunne tjene penger på kjøp og salg av aksjer.

Les også: Syv tiltales for innsidehandel

Politiet har etterforsket saken i tre år. Mandag starter rettssaken i Stavanger tingrett. Etter det NRK erfarer, kommer Ingebrigtsen til å erklære seg uskyldig på alle tiltalepunkter. Ingen av de andre seks tiltalte erkjenner straffskyld.

- Ingebrigtsen ser sterkt fram til å kunne gi en samlet og sammenhengende forklaring på de forhold han er trukket inn for, sier forsvarer Bjørn Stordrange.

Stordrange vil ikke si noe om hva Ingebrigtsen kommer til å forklare i retten, men advokaten opplyser at Acta-gründeren mener at politiet har begått feil i saken.

- Han har hatt innvendinger mot etterforskningen, og har mye på lager. Disse feilene, og de rettslige ufullstendighetene, er ikke reparert i prosessen, sier Stordrange.

Les også: Acta-günder kan miste hus og hjem

Les også: Acta-gründer avviser innside-tiltale

Publisert: