STADIG NYE PÅGRIPELSER: Ny politiaksjon i banksvindelen - mann arrestert

Mandag morgen slo politiet til på nytt i det som kan være norgeshistoriens største banksvindelsak.

OMFATTENDE SAK: Politiadvokat Anne Allum tør ikke si når etterforskningen er ferdig.
Publisert:

- Jeg kan ikke si så mye om den nye personen, annet enn at han går inn i saken og at han ikke er ansatt i en bank. Han har operert som en låneformidler, sier politiadvokat Anne Allum ved Oslo Politidistrik til E24.

Etter dagens pågripelse er 10 personer siktet, og fire av de siktede sitter i varetekt, opplyser Allum.

Flere av de andre siktede er ansatt i banker, og har brukt sine stillinger til å godkjenne lån basert på falske papirer.

Stor etterforskning

Parallelt med saken i Oslo, er det også en lignende sak gående i Østfold, hvor rundt 10 personer også er siktet. En del av personene går igjen i begge sakene.

Svindelen skal ha foregått ved at de involverte kjøpte eiendommer som de siden forfalsket papirene på. Disse papirene skal ha vært brukt for å låne større summer enn det det var grunnlag for. Samtidig skal hovedpersonene ha bestukket bankansatte for å gi disse lånene.

- Det gjenstår mye etterforskning, og det dukker opp stadig nye navn, sier Anne Allum, som på spørsmål fra E24 om det kan komme til nye pågripelser svarer:

- Det kan vi ikke utelukke.

Hun tør ikke si noe om den videre fremdriften, og når siktelsene eventuelt vil ende opp som tiltaler.

Norgeshistoriens største

Saken er sannsynligvis norgeshistorens største banksvindel. Totalt skal norske banker ha blitt svindlet for 150 millioner kroner.

Politiet samarbeider tett med bankene, i første rekke DnB Nor hvor fire av de siktede har jobbet. Bankene selv skal ha avslørt flere av de påståtte svindlene.

For flere økonominyheter - les E24.

Publisert: