Fire nye uker for svindelsiktede

Begge de antatte hovedmennene i banksvindelsaken i Østfold er varetektsfengslet i fire nye uker.

Publisert: Publisert:

De to ble varetektsfengslet onsdag i fire nye uker med brev- og besøksforbud, melder NRK.

Den ene er en 39 år gammel tyrker, som er siktet for grovt bedrageri. Han er involvert i en rekke firmaer innenfor eiendoms-, bygg- og restaurantnæringen i Østfold. Den andre hovedsiktede er en 30 år gammel kosovoalbaner. Begge nekter straffskyld.

Til sammen er sju personer siktet for bankbedrageri.

Skylder på takstmann

Ifølge siktelsen skal de involverte ha tatt opp boliglån med falske dokumenter for til sammen 100 millioner kroner. Bankene betalte dermed ut store lån til kjøp av boliger som i virkeligheten var betydelig mindre verdt. Boligene har skiftet eiere meget raskt, og hver gang har prisen økt kraftig. Ved ett tilfelle skal en bolig ha blitt kjøpt for 700.000 kroner og solgt igjen et halvt år senere for 2,6 millioner kroner. Ofte har lånene blitt misligholdt, og bankene er blitt sittende igjen med et pant som på ingen måte har stått i forhold til verdiene.

Politiet mener at det er gjort 25 slike transaksjoner, der boliger er kjøpt billig og solgt dyrt.

De to hovedmistenkte skylder på en takstmann som også er pågrepet og siktet i saken.

Norges største

Da nyheten om den mulige banksvindelen ble kjent i begynnelsen av mai hadde politiet jobbet med saken, som kan vise seg å være den største samlede svindelsaken noensinne mot både bank og forsikringsbransjen, siden i fjor sommer.

Bankene som skal ha blitt svindlet er Storebrand, Skandiabanken, DnB NOR og Rygge Vaaler Sparebank. I tillegg har LillestrømBanken nå levert en anmeldelse.

Les også: Fire ukers varetekt i banksvindelsaken

Les også: Frykter tidenes banksvindel

Flere nyheter på E24.

Publisert: