Flere flyselskap må sette Dreamlinere på bakken etter motorproblemer

Flyselskaper har sett seg nødt til å la Dreamliner-fly stå på bakken som følge av motortrøbbel. Norwegian venter mer trøbbel.

Det har vært flere problemer med motorene i de nye Dreamliner-flyene. Norwegian, som har flere fly av denne modellen, forventer også problemer med sine fly i fremtiden.
Publisert:

Det er Rolls-Royce-motorene til Dreamliner-flyene som skaper problemene, melder NRK.

Deler i de nye Trent 1000-motorene holder ikke mål og må byttes oftere enn planlagt. Produsenten Boeing har rett og slett ikke kapasitet til å produsere nok med nye reservedeler eller til å ha nye motorer på lager, noe som igjen øker køen av fly med motorer som må vedlikeholdes.

– Til syvende og sist vil også vi bli rammet ettersom det rammer alle Trent 1000-motorene som sitter montert på 787 Dreamliner, sier teknisk direktør i Norwegian, Erik Nordby, til avisen.

– For vår del så gir det en større vedlikeholdsbyrde på flyene, noe som koster penger. Sikkerheten blir ivaretatt, men flyene opererer ikke i ruteplanen som vi ønsker når det er motorproblemer, sier han.

Norwegian er langt fra det eneste flyselskapet som har havnet i trøbbel på grunn av motorproblemene. Air New Zealand måtte nylig sette flere av sine Dreamlinere på bakken, noe også Virgin Atlantic og British Airways har blitt tvunget til.

Ifølge Nordby er det ikke aktuelt å bytte til andre motorer i flyene. Han regner med at problemene løser seg etter hvert.

Les også

Norwegian vil starte innenriksruter i Argentina innen juni

Les også

Dette blir Norges første elfly

Les også

Norwegian får fortsatt nei av Russland

Publisert:

Her kan du lese mer om