Selvaag Bolig varsler historisk utbytte

Boligbygger Selvaag Bolig kan vise til et sterkere resultat for annet kvartal.

GODE TIDER: Baard Schumann, sjefen i Selvaag bolig, forteller at styret har besluttet å betale ut et utbytte som er det høyeste i selskapets historie.

Foto: Fredrik Varfjell NTB scanpix
  • Sigrid Moe
  • John Thomas Aarø
  • Sindre Hopland
Publisert:,

I andre halvår hadde Selvaag Bolig et resultat på 245 millioner kroner, opp fra 161 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Inntektene kom inn på 1.135 millioner kroner, 21 millioner kroner høyere enn i 2016.

Det gir en margin på 21,6 prosent.

I første halvår kan selskapet vise til et resultat på 307 millioner kroner. Det er over 110 millioner kroner høyere enn i samme periode i fjor.

Boligprisene

Selvaag foreslår et utbytte per aksje på 1,2 kroner.

– Resultatet gjør at styret har besluttet å betale ut et utbytte som er det høyeste i selskapets historie. Dette har bakgrunn i både gode resultater og fremtidsutsikter, sier Selvaag Boligsjef Baard Schumann.

I andre halvår i 2016 økte også selskapet utbyttet.

Den nedadgående boligprisutviklingen biter ikke på Schumann.

– Vi har tro på et stabilt og godt marked fremover. Oslo-markedet er roligere enn i tidligere perioder, men vi har salg og god fremdrift i alle prosjektene våre. Markedet er også kraftig forbedret i Stavanger-området der vi nå selger godt og har en sterk posisjon, sier han.

Selger færre boliger

Selskapet viser blant annet til at det solgte 425 boliger i første halvår, med en salgsverdi på nesten to milliarder kroner. I annet kvartal bremset imidlertid salget opp: Nettosolaget var på 165 boliger i annet kvartal, mot 326 i fjor. Det bekymrer ikke Schumann.

– Det er et tregere marked, og Oslo og Akershus slår inn på disse tallene, men jeg har drevet med bolig i 25 år og dette skjer hvert 4-5 år. Det bare et spørsmål om tid før markedet kommer tilbake, jeg er ikke bekymret for utviklingen i Oslo og Akershus, sier Selvaag-sjefen til E24.

Han forklarer at 41 prosent av boligbyggingen har skjedd i hovedstaden, samtidig som Oslo og Akershus har størst befolkningsvekst i landet, dermed kan det ifølge Schumann kun gå en vei.

– Markedet vil komme tilbake i rekyl.

Han mener hovedårsaken til et tregt marked er media og det man mener er såkalte eksperter som uttaler seg slik at folk blir redde for å kjøpe.

– Det er psykologi, sier han og fortsetter.

– Det kan også forklares med at det var et euforisk marked på samme tid i fjor, så det kom litt som forventet, forklarte Schumann om nedgangen i anall solgte boliger i sommer.

Selskapet har solgt 99 prosent av boligene som skal leveres i år. I den totale porteføljen er 78 prosent solgt.

Les også

Boligprisboom ga rekordår for boligbygger

Les også

Kraftig salgsfall for Selvaag Bolig

Les også

Norges dyreste penthouse-leilighet solgt

Her kan du lese mer om

  1. Selvaag Bolig
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Kraftig salgsfall for Selvaag Bolig

  2. Jevnt salg, men nesten halvert resultat

  3. Selvaag hopper på børs etter rekordutbytte

  4. Annonsørinnhold

  5. Setter ned prisen på nyboliger i Oslo

  6. Slår tilbake mot sjeføkonom: Null sannsynlighet for kraftig boligprisfall