Her jobber de med å finne årets ledertalent i 2019

Siste innspurt for juryen - på fredag avsløres vinneren.

AND THE DECISSION IS... Juryleder Cathrine Foss Stene med navnelappene (med baksiden opp, for ikke å avsløre) under et av de avsluttende jurymøtene. Sammen med Håkon Haugli (fra venstre), Karl Munthe-Kaas og Benedicte Schilbred Fasmer har hun den siste uken lagt siste hånd på verket når det gjelder årets liste i Ledertalentene-kåringen
Publisert: Publisert:

– Vi gleder oss, sier juryleder Cathrine Foss-Stene - som vil stå for premieutdelingen når Ledertalentene-prisen skal overrekkes fredag.

Gjennom sommeren tipset kollegaer, sjefer, venner og familie inn hundrevis av unge, norske ledertalenter - som siden er veid, undersøkt, og i toppkandidatenes tilfeller intervjuet og referansesjekket 360 grader- alt ledd i jakten på å finne Norges største ledertalent udner 35 år.

Dette er ellevte gangen, og tiende året, E24 gjør øvelsen.

I år i samarbeid med rekrutteringselskapet Mercuri Urval og hovedsponsor DNV-GL.

Sistnvente er arrangør av utdelings-showet på fredag, hvor vinneren avsløres.

Toppliste

Juryen har i samarbeid med fagpersoner som ivaretar bransjeekspertisen i kategoriene, og hodejegerne i Mercuri urval, kokt de mange hundre navnene ned til en toppliste på 80 navn.

Topp ti premieres, og den øvesrte er selve hovedvinneren.

I tillegg har kåringen åtte underkategorier delt inn etter fagekspertise. Der avsløres vinnerne én etter én i dagene frem mot premieutdelingsarrangementet, flere av kandidatvinnerne er allerede avslørt (se nede i saken)

Med seg i juryen har Foss Stene, tidligere konserndirektør i SAS og Schibsted som nå er partner i Implement Consulting, tre sterke navn som representerer ulike bransjer og ekspertiser som Ledertalentene skal prøve å avspeile.

  • Karl Munthe-Kaas, gründer og daglig leder av Kolnial.no - og selv vinner av innovatør-kategorien for fire år siden.
  • Håkon Haugli, leder i Innovasjon Norge. En jobb han fikk tidligere i år, etter at han før det var leder i Abelia, NHOs organisasjon for teknologibedrifter
  • Benedicte Schilbred Fasmer - inntil nylig konserndirektør for bedriftsmarkedet i DNB.
MANGE KANDIDATER: Juryleder Cathrine Foss Stene under et av jurymøtene. Nær et halvt tusen navn er i løpet av høsten kokt ned til en toppliste på 80.

Stolte

– Spennvidden er noe som slår meg, sier juryleder Foss Stene om årets kandidater.

– Vi har navn som speiler de ulike utfordingene norsk næringsliv har, fra de som jobber med det nye til de som jobber innen det mer etablerte. Vi har de som jobber kun med det nasjonale, til de store internasjonale.

Munthe-Kaas understreker at over halvparten av verdiskapningen i Norge skjer innen små- og mellomstore bedrifter (SMB).

– Vi har mange kandidater som har fått til mye i små, og gjerne nye, selskaper - men samtidig har vi jo fortsatt mange med fra de mer etablerte industriene. Samtidig må det sies at det er noen børslokomotiver som glimrer med sitt fravær. Det er synd. Som jurymedlem slår det meg hvert år hvor stolte man er, og hvilken glede både ledere og kolleager finner i å fremheve bedriftens dyktigste.

– Ellers har det vært en merkbar endring i at det stadig er flere innovatører som meldes på. Det gleder jo meg, sier Munthe-Kaas, selv gründer av en oppkomling som ønsker å utforde de store.

– Det er mer bevissthet rundt unge dyktige mennesker som utvikler nye start-ups, eller foretar innovasjon i eksisterende bedrifter der ute. Der har kåringen endret seg litt i de årene jeg har vært med.

NY I JURYEN: Benedicte Schilbred Fasmer er ny i juryen i år, her i dialog med Karl Munthe-Kaas og Håkon Haugli.

Disse prisene deles ut

Premieutdelingsarrangemetet er fredag 6. desember - i lokalene til DNV-GL på Høvik utenfor Oslo. Det er et faglig program, med blant annet foredrag fra Schibsteds konsernsjef Kristin Skogen Lund og 2016-vinneren av «årets innovatør», Karen Dolva.

Det skal i tillegg til selve hovedkonkurransen deles ut åtte diplomer til vinnerne i de åtte fagkategoriene E24 Ledertalentene er delt inn i, nemlig: Årets innovatør, salgsleder, drivkraft, markedsfører, brobygger, rådgiver, samfunnsbygger og økonomihode.

Kategorivinnerne deles ut én etter én i dagene frem mot fredagen.

I skrivende stund er disse vinnerne avslørt:

Årets samfunnsbygger: Stina Låstad, SoCentral

Årets salgsleder: Jonas Ibsen Brynildsrud, VG Partnerstudio

Årets markedsfører: Sonja Haugen, Orkla

Årets drivkraft: Marte Jerkø, Yara

NB! Underkategoriene har egne fagspesifikke kriterier. I selve hovedkonkurransen er det andre mer universelle kriterier. Det er med andre ord mulig å nå høyt i hovedkonkurransen selv om man ikke vinner sin underkageori, da det er ulike ting man måles på.

Publisert:
Gå til e24.no