Én av tre er villige til å betale mer for økologisk mat

- Det betyr at de har forstått hvorfor slik mat er dyrere, sier daglig leder i Oikos Økologisk Norge.

VIL BLA OPP: 36 prosent av de spurte i en ny undersøkelse sier at de kunne betalt mer for økologisk mat, skriver Nationen.
  • NTB
Publisert: Publisert:

I en ny undersøkelse svarer over en tredel av de spurte at de er villige til å betale mer for økologisk mat enn matvarer produsert på annen måte.

Samtidig øker salget av økologiske matvarer i butikkjedene, skriver Nationen.

I undersøkelsen som Sentio har utført på oppdrag fra avisen, svarer 36 prosent av de spurte at de er helt eller ganske villige til å betale mer for økologisk mat. Til sammenligning svarer 33 prosent at de ikke er villige til dette.

– Det er gledelige tall. Er tallene representative, betyr det at over en tredel av befolkningen setter pris på økologisk mat, og at de har forstått hvorfor slik mat er dyrere, sier daglig leder i Oikos Økologisk Norge, Regine Andersen.

LES OGSÅ: Liten interesse for økologisk drift hos bønder

Oikos er en fellesorganisasjon for økologisk matproduksjon og forbruk og har både produsenter og forbrukere som medlemmer.

Samtidig melder flere større butikkjeder om en positiv utvikling i salg av økologiske matvarer.

I 2012 solgte dagligvarebutikkene økologisk mat for 1,45 milliarder kroner, og fra 2011 til 2012 økte salget med 17 prosent. Veksten har fortsatt i 2013, skriver avisen.

Leder Merete Furuberg i Norsk Bonde- og Småbrukarlag mener at tallene i undersøkelsen viser at det fortsatt er forskjellige holdninger når det gjelder økologisk dyrket mat. Hun peker på at det er nesten like mange som ikke ønsker å betale mer som det er betalingsvillige forbrukere.

– Det har ofte vist seg at selv om folk er villige til å betale mer, blir valget likevel den billigste varianten, sier Furuberg.

LES OGSÅ:

Krav om bedre opphavsmerking av matvarene

Norge flommer over av egg - nå kuttes prisen

Villige til å betale mer for norske landbruksvarer

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Selger 145 prosentmer økologisk mat

  2. Bruker mer på lokalmat

  3. Nationen: Avlingstap på 5,5 milliarder for norske bønder

  4. Lang ventetid for å få godkjent soppmidler for jordbær

  5. - Økomålet er avblåst av regjeringen