Har brukt 170 millioner kroner uten å produsere noe

Håpet på at man skulle ansette inntil 100 personer, nå slutter den siste.

TOMT: Siva sitt nye industribygg på Kyrkjebø, Høyanger blir nå stående helt tomt etter at Cool Flame Technologies sin satsing ikke gikk som man håpet.

TOMT: Siva sitt nye industribygg på Kyrkjebø, Høyanger blir nå stående helt tomt etter at Cool Flame Technologies sin satsing ikke gikk som man håpet.

Publisert:

Etter å ha brukt over 170 millioner kroner på investeringer, slutter den siste ansatte i Sivas industribygg på Tronvik på Kyrkjebø i Høyanger.

Cool Flame Technologies AS (CFT), som leier bygget kommer ikke til å ansette en erstatter for personen som slutter 15. mai.

Og det skjer etter at det aldri ble produsert noe i bygget på 3.500 kvadratmeter som stod ferdig i 2012, skriver Firda.

CFT flyttet inn i bygget i 2012 og meningen var at de skulle utvikle og starte produksjon av et lydløst aggregat, drevet av en brenselcelle som bruker diesel som drivstoff. De jobbet også med et rensesystem for eksos fra skipsmotorer.

Prosjektet ble imidlertid lagt på is for 15 måneder siden.

170 millioner

Siva har investert 44 millioner kroner i bygget på Tronvik. Samtidig har Høyanger kommune og Høyanger Næringsutvikling investert rundt 25 millioner kroner i industribygget. CFT har samtidig brukt i overkant av 100 millioner kroner for å utvikle et kommersielt produkt.

Annonsørinnhold

Dermed er de totale investeringene i bygget og prosjektet på rundt 170 millioner kroner.

Skuffet og lei seg

Ifølge Firda har det ved flere anledninger vært sagt at det snart skulle være mellom 50 og 100 ansatte i industrilokalene på Tronvik, men på det meste var det bare fire ansatte, og tre av disse ble sagt opp i fjor høst.

Etter at den siste nå har sagt opp vil bygget bli stående tomt inntil det eventuelt kommer på plass nye leietakere.

Høyanger-ordfører Petter Sortland håper nå at andre næringsdrivende kan leie bygget.

- Jeg er skuffet og lei meg for at det ser ut som om CFT ikke lykkes, og vi må bare innse at tiden er inne for å se etter andre leietakere til dette fantastiske bygget her ute på Kyrkjebø, sier Sortland til Firda.

Sortland innrømmer at de har undervurdert tiden og kapitalen som trengs for å drive innovasjon og utvikle banebrytende teknologi. Det er per i dag ingen konkrete interessenter som vil leie hele eller deler av bygget.

CFT har videre tre ansatte i Porsgrunn og planlegger nå hente inn mer penger til produktutviklingen gjennom en ny aksjeemisjon.

- Vi ser fremover og tror vi skal lykkes, sier daglig leder Dag Øvrebø til Firda.

Les også:

Kommentar: Regjeringens innovasjonsbørs løser ikke problemetNorge knuses av svenskene i nyinvesteringer: - Vi kan gå glipp av en hel generasjon selskaperInnovasjon Norge økte pengesekken med 10 prosent i fjorDet norske-sjefen får ny toppjobb

Annonsørinnhold