Hver tredje Air France-avgang er innstilt: Oslo-avgang rammes

Rundt 30 prosent av Air Frances avganger var lørdag innstilt som følge av streik blant de ansatte. Én avgang fra Oslo er innstilt.

INNSTILT: En avgang med Air France fra Oslo Lufthavn, Gardemoen, er innstilt etter streik. Hver fjerde avgang fra flyplassene Charles de Gaulle og Orly utenfor Paris var også innstilt i dag.

Foto: Eric Piermont AFP
  • NTB
Publisert: Publisert:

Streiken rammet både innen- og utenlandsruter, og hver fjerde avgang fra flyplassene Charles de Gaulle og Orly utenfor Paris var innstilt.

Fra Oslo lufthavn er én avgang til Paris innstilt. Den skulle gått klokka 12.30. Det samme flyet skulle ha landet på Gardermoen klokka 11.40, ifølge Avinor.

Lørdagens streik er den femte som har rammet Air France siden februar, og antallet innstilte avganger har økt for hver streik.

De fagorganiserte arbeiderne varslet denne uka flere streiker, og følgene for reisende blir store ettersom jernbaneansatte også streiker i Frankrike.

Air France har i flere år hatt lønnsstopp og de ansatte krever i år 6 prosent lønnsvekst. Flyselskapet har lagt et tilbud om 1 prosent på bordet og hevder å ikke ikke ha økonomi til mer.

Togstreiken blir den mest omfattende protesten i sitt slag i Frankrike på mange år. De fagorganiserte i en rekke fagforbund protesterer mot president Emmanuel Macrons økonomiske politikk og arbeidsreformer, skrev NTB tidligere denne uken.

Flere fagforbund sammenligner Macrons reformer med Margaret Thachers beinharde kamp mot fagforbundene i den britiske kullindustrien på 1980-tallet.

Publisert:

Flere artikler

  1. Streiker lammer fly- og togtrafikken i Frankrike

  2. Franske fagforeninger varsler nye Norwegian-streiker

  3. 61 SAS-avganger innstilt i Norge fredag

  4. Fransk fagforening varsler Norwegian-streik neste uke

  5. Nordmenn rammes av tysk flystreik