Milliardbråket i Bodø: Styreleder går på dagen

Tidligere Bodø-ordfører Odd Tore Fygle trekker seg som styreleder i Stormen konserthus etter en avtalesignering med en mystisk amerikaner.

GÅR SOM STYRELEDER: Odd Tore Fygle trekker seg som styreleder i konserthuset Stormen. Bildet er tatt i 2009 da Fygle var ordfører i Bodø kommune.
Publisert: Publisert:

– De siste ukers debatt har vært krevende for mange, og også for meg. Det har medført at jeg måtte tenke igjennom om jeg vil fortsette i et så oppmerksomhetskrevende verv, skriver Fygle i sitt avskjedsbrev til Bodø-ordfører Ida Pinnerød, ifølge Bodø Nu.

Avgangen kommer etter at direktøren for Bodø konserthus, Rolf-Cato Raade, skal ha feilinformert om en avtale han signerte med et av selskapene til den mystiske amerikaneren Danny Hayes – som anklages for å være en bløffmaker som har lurt byens politikere og næringsliv.

Les også: Dette er historien om milliardløftene

Sponsing for 1,3 mill.

Lokale medier har gått amerikanerens lovnader i sømmene og funnet en rekke usanne opplysninger og feil, blant annet om Hayes karrierefortid. NRK har også fastslått at han opererer med «ulike navn».

Les også

Amerikaner har snudd Bodø på hodet: Nå må næringsministeren svare om Innovasjon Norges rolle

Bodø konserthus-sjefen har avvist at det har eksistert noen avtale med Danny Hayes-selskapet, ifølge Bodø Nu – men så fikk lokalavisen tak i den.

Dokumentet viser tydelig Raades signatur på en sponsoravtale datert 13. august, om at Hayes-selskapet Geddes Labs forplikter seg til å betale 1,3 millioner kroner til konserthuset.

Til Bodø Nu sier Raade at han ikke mener han feilinformerte om avtalen, ettersom han aldri oppfattet at den var gyldig.

Publisert:

Her kan du lese mer om