Tollefsen snur etter milliongevinst-løfte til leieboere

Eiendomsmilliardær Ivar Tollefsen vil likevel ikke betale tilbake penger til leieboere som ble forbigått ved boligkjøp i 2006.

UNDERSØKES: Utleieselskapet Fredensborg, eid av milliardær og tidligere rallykjører Ivar Tollefsen, granskes for kjøp av en rekke leiegårder i Oslo. Eiendoms- og byfornyelsesetaten mener de burde vært meldt til kommunal forkjøpsrett.
Publisert:

Oslo kommune mener eiendomsmilliardær Ivar Tollefsens selskap Fredensborg har unnlatt å melde inn over 600 leiligheter til kommunal forkjøpsrett. Det avslørte Dagens Næringsliv nylig.

– Vi har glemt å melde om 12 kjøp av eiendommer, og det er vi lei oss for, sa Tollefsen i et intervju med TV 2 som ble sendt sist uke.

– Det er en liten lottokupong eller en stor lottokupong for mange privatpersoner, og det har vi ingen problemer med, sa Tollefsen til TV 2 sist onsdag.

Nå har milliardæren snudd. Årsaken er at en megler skal ha avklart forkjøpsretten per telefon da Sannerterrassen ble solgt i 2006. Tollefsen og Fredensborg mener den muntlige avklaringen holder, og han vil ikke gi «lottogevinsten» til beboerne likevel.

Les på E24+

Det elleville eventyret om boligmilliardæren Ivar Tollefsen

Oslo kommune er sterkt uenig i at en muntlig avklaring holder rettslig.

– Nei, absolutt ikke. Dette må gjøres skriftlig, og det er også en lang liste med dokumentasjon som vi krever skal legges ved meldingen, sier direktør i Oslo kommunes eiendomsetat, Eskil Bråten, til TV 2.

Flere politikere har reagert på saken, blant andre bystyremedlem Ivar Johansen (SV) og gruppeleder Eivor Evenrud i Rødt.

Publisert:

Her kan du lese mer om