Tollefsens boligraid

Tollefsen snur etter milliongevinst-løfte til leieboere

Eiendomsmilliardær Ivar Tollefsen vil likevel ikke betale tilbake penger til leieboere som ble forbigått ved boligkjøp i 2006.

UNDERSØKES: Utleieselskapet Fredensborg, eid av milliardær og tidligere rallykjører Ivar Tollefsen, granskes for kjøp av en rekke leiegårder i Oslo. Eiendoms- og byfornyelsesetaten mener de burde vært meldt til kommunal forkjøpsrett.

Foto: Terje Bendiksby NTB scanpix
  • E24
Publisert:,

Oslo kommune mener eiendomsmilliardær Ivar Tollefsens selskap Fredensborg har unnlatt å melde inn over 600 leiligheter til kommunal forkjøpsrett. Det avslørte Dagens Næringsliv nylig.

– Vi har glemt å melde om 12 kjøp av eiendommer, og det er vi lei oss for, sa Tollefsen i et intervju med TV 2 som ble sendt sist uke.

– Det er en liten lottokupong eller en stor lottokupong for mange privatpersoner, og det har vi ingen problemer med, sa Tollefsen til TV 2 sist onsdag.

Nå har milliardæren snudd. Årsaken er at en megler skal ha avklart forkjøpsretten per telefon da Sannerterrassen ble solgt i 2006. Tollefsen og Fredensborg mener den muntlige avklaringen holder, og han vil ikke gi «lottogevinsten» til beboerne likevel.

Les på E24+

Det elleville eventyret om boligmilliardæren Ivar Tollefsen

Oslo kommune er sterkt uenig i at en muntlig avklaring holder rettslig.

– Nei, absolutt ikke. Dette må gjøres skriftlig, og det er også en lang liste med dokumentasjon som vi krever skal legges ved meldingen, sier direktør i Oslo kommunes eiendomsetat, Eskil Bråten, til TV 2.

Flere politikere har reagert på saken, blant andre bystyremedlem Ivar Johansen (SV) og gruppeleder Eivor Evenrud i Rødt.

Her kan du lese mer om

  1. Tollefsens boligraid
  2. Eiendom
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Kommunen gransker Ivar Tollefsens boligkjøp

  2. Tollefsen sitter på eiendommer for 76 milliarder – eier nesten like mye som Statsbygg

  3. Boligkongen Ivar Tollefsen doblet milliardformuen i fjor

  4. Annonsørinnhold

  5. Politianmeldt for boligjuks

  6. Oslo kommune ber meglere melde inn brudd