Snorre Storset ny sjef i Nordea i Norge

Snorre Storset (43) tar over etter Gunn Wærsted som ny administrerende direktør i Nordea Norge. Han skal også lede hele Nordeas spare- og investeringsområde, Wealth Management.

NY SJEF: – Jeg gleder meg til, sammen med Nordeas 2.700 ansatte, å videreføre arbeidet med å utvikle en enda mer konkurransedyktig bank for både privatpersoner og næringsliv, sier Snorre Storset.

  • Jan Lilleby
Publisert:

– Det føles kjempespennende. Dette ser jeg frem til, sier den nye Nordea-toppen til E24.

Storset tar over som sjef i Nordea Norge med umiddelbar virkning, og som leder for Wealth Management fra 1. februar.

- Jeg ser frem til å overta som leder av virksomheten i Norge, i det som er Nordens største bank. Nordea skal levere gode bankopplevelser for kundene hver dag og vi skal utvikle oss i takt med kundenes ønsker og behov. Jeg gleder meg til, sammen med Nordeas 2.700 ansatte, å videreføre arbeidet med å utvikle en enda mer konkurransedyktig bank for både privatpersoner og næringsliv, sier Snorre Storset.

Siden november 2015 har Storset vært en del av konsernledelsen i Nordea, og får gode skussmål av sjefen for Nordeas samlede virksomhet.

– Jeg er trygg på at Storset er den rette personen til å ta Nordea Norge videre, sier Casper von Koskull, konsernsjef i Nordea.

Les også

Dette er de syv debutantene på Oslos nye markedsplass

Nordea om fem år

Når E24 snakker med den nye toppsjefen i Nordea i Norge tegner han et bilde av en banknæring som gjennomgår store forandringer.

– Hva er de største utfordringene til Nordea i dag?

– Hele banknæringen er inne i en storstilt omstilling. En digitalisering der Nordea har valgt å legge i front. Vi er i ferd med å bytte hele IT-plattform slik at kundene skal få bedre banktjenester. Det å realisere det her for å møte kundenes behov fremover er den største utfordringen som vi skal levere på, sier Storset.

– Hvilke mål har du som konsernsjef?

– Nordea er Nordens største bank i Norge og vi skal fortsette å levere bedre tjenester og være en robust partner for våre kunder, sier Storset – som på sin første arbeidsdag vil bruke tid på å møte de ansatte.

FRATRER: – Det har vært mange spennende år i Nordea, men nå er det på tide å gi stafettpinnen videre, sier Gunn Wærsted i dag.

Berit Roald NTB scanpix

Storset startet i Nordea i 2010 som leder av leder av Products & Operations (fondsvirksomheten) i Asset management, i 2012 ble han utnevnt til leder av Nordea Life & Pensions. I november 2015 ble han utnevnt til medlem av konsernledelsen nordisk og nestleder for Wealth Management.

– Hvilken stilling i Nordea er du mest glad for at du har hatt nå som du inntar toppstillingen?

– Det er nok kombinasjonen av alle stillingene, svarer den ferske toppsjefen.

– Hvor er Nordea om fem år?

– Da er det enklere å være i kontakt med Nordea uansett når og hvor du er.

Les også

Forretningsmann og internett-pionér: Slik tjente Bowie sine millioner

Tar over etter Telenor-styreleder

Storset tar over etter Gunn Wærsted, som det rett før jul ble klart at er den nye styrelederen i Telenor.

Wærsted har ledet Nordea Norge og vært medlem i konsernledelsen siden 2007, de siste fire år som leder av Wealth Management. Hun vil ut april i år fungere som rådgiver for Nordea, opplyser selskapet.

Avgjørelsen om å tre ut av stillingen som landssjef for Nordea i Norge kommer i forbindelse med at hun ønsker en videre karriere med styrearbeid.

– Jeg har jobbet tett med Snorre Storset i flere år og sett hans forretningsforståelse, strategiske evner og solide lederegenskaper. Summen av disse egenskapene gjør at jeg forlater konsernet i visshet om at Nordea Norge og Wealth Management vil bli godt ivaretatt, også i årene som kommer, sier Gunn Wærsted i en uttalelse.

Den nye styrelederen i Telenor har gjentatte ganger stått på Kapitals årlige liste over Norges mektigste kvinner, og ble i 2008 og 2009 kåret til Norges mektigste næringslivskvinne av VG.

Les også

Nordea-topp: – 80 prosent er finansielle idioter

Les også

Mæland fornøyd med ny Telenor-styreleder

Les også

Nordeas norske toppsjef vil ha boligskatt

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Nordea

Flere artikler

  1. Gunn Wærsted blir ny Telenor-styreleder

  2. Så mange kunder mistet Nordea etter ny skatteparadis-praksis

  3. Gjorde skatteparadis-endringer i 2009:
    Tidligere Nordea-topp sier det var intern motstand

  4. Annonsørinnhold

  5. Nordea-topp foreslås som ny styreleder i Telenor

  6. – Helt sikkert ikke vært en ulempe for meg å være kvinne