Svenskene fikk velge tognavn: Her er Trainy McTrainface

Navnet på det nye svenske togsettet er av det svært originale slaget.

TOGFJES: Trainy McTrainface har blitt verdensberømt allerede før den er satt i trafikk.
Publisert: Publisert:

Den svenske togoperatøren MTR Express skriver i en pressemelding at selskapets nye togsett skal hete Trainy McTrainface.

Det originale navnet ble bestemt av nettavisen Metro sine lesere tidligere denne uken. Hele 49 prosent svarte at McTrainface skulle bli navnet, betydelig mer enn hva Håkan, Miriam og Poseidon som var de andre alternativene i undersøkelsen.

Valget kommer et år etter en lignende avstemning i Storbritannia ga navnet Boaty McBoatface til landets nye forskningsfartøy. Det britiske forskningsrådet ignorerte den gang navnet, til stor forargelse over hele verden.

Toget vil få sitt navn i en høytidelig dåpsseremoni på Göteborg sentralstasjon til høsten, og skal trafikkere ruten mellom Stockholm og Göteborg.

Det originalt kinesiske togselskapet MTR har også snust på muligheten for å ta seg inn på det norske togmarkedet, og har tidligere sagt at de vil delta i den kommende ambudskonkuransen på jernbanen.

E24 tok fredag ettermiddag en telefon til NSBs pressesjef Åge-Christoffer Lundeby, for å høre om det var aktuelt å begynne deres tog navn.

– Dette er ikke noe vi har sett på, var hans korte kommentar.

Vekker oppsikt

I etterkant av offentliggjøringen har togsettet gått sin seiersgang på nettet, lenge før det engang er på skinnene. En rekke store internasjonale aviser som Daily Mail, New York Times og The Guardian er blant dem som har omtalt toget.

To andre tog har også fått navn den siste uken, deriblant Glenn, etter en svensk fotballspiller ved navn Glenn Hysen som hadde sin storhetstid i IK Göteborg på 80-tallet. Også den svenske kronarvingen Estelle vil få et tog oppkalt etter seg selv.

Les også

Flere entreprenører har stanset arbeidet med Follobanen

Les også

Regjeringen utsetter togkonkurranse med et halvt år

Les også

Slik vil han drive norske tog

Publisert:

Her kan du lese mer om