Ivar Tollefsen kjøper eiendom i København for 1 milliard

Boligkongen fortsetter å kjøpe seg opp i det danske boligmarkedet.

KJØPER MER: Den norske investoren Ivar Tollefsen utvider sin skandinaviske boligportefølje med én milliard norske kroner når han nå har kjøpt to nye byggeprosjekter i København.

Foto: Terje Bendiksby NTB scanpix
Publisert:

Mangemilliardæren, fjellklatreren og rallykjøreren Ivar Tollefsen (56) kjøper to byggeprosjekter i København gjennom selskapet Heimstaden Danmark, ifølge en pressemelding. Tollefsen flyttet eierskapet i sine skandinaviske boliger til svenske Heimstaden i sommer. Han eier 86 prosent av aksjekapitalen i Heimstaden gjennom sitt selskap Fredensborg as.

Prislappen er på 790 millioner danske kroner, eller drøye 980 millioner norske kroner. Kjøpet finansieres med egenkapital og pantelån.

Byggeprosjektene ligger på Teglholmen i Sydhamnen, og omfatter 21.500 kvadratmeter. Prosjektene skal gi totalt 246 leiligheter.

Det var Dagens Næringsliv som omtalte nyheten først.

Utvider skandinavisk portefølje

I juli fortalte den norske investoren at han eier eiendom i København for over 12 milliarder kroner, og at den skandinaviske eiendomsporteføljen består av eiendommer for til sammen 58,8 milliarder kroner.

INVESTERER HER: Eiendomsinvestor Ivar Tollefsen går inn i et stort nyboligprosjekt på Teglholmen i Sydhamnen i København.

Foto: Heimstaden

Nå kan han altså legge til ytterligere én milliard. Tollefsen har investert i den danske hovedstaden siden 2014 og mener Københavns geografi gjør byen mer interessant for boliginvestering enn de andre skandinaviske hovedstedene.

Grunnen er at København kan ekspandere i alle retninger, som igjen vil gi høyere boligpriser, ifølge Tollefsen.

– Geografien setter boligprisene under press i Stockholm og Oslo, sa Tollefsen til Reuters i juli.

Tror på høyere utleiepriser

Gjennom selskapet Fredensborg har Tollefsen bygget Norges største utleieimperium, med 4.500 leiligheter. Utleieselskapet hadde et resultat før skatt på 5,3 milliarder kroer i 2016, dobbelt så mye som året før.

Tollefsen har uttalt at han tror på høyere utleiepriser i det danske markedet fremover, i takt med et høyere lønnsnivå og befolkningsvekst i København.

UNDER BYGGING: Boligprosjektet er ca. 21.500 kvadratmeter stort og vil gi totalt 246 leiligheter.

Foto: Heimstaden
Les også

Norsk boligkonge satser milliarder på dansk boligmarked

Les også

Kjendismegler med tap på titalls millioner

Les også

Avvikler billigkonsept for eiendomsmegling