LNS tar betenkningstid om Store Norske-kontrakten

Henleggelsen av korrupsjonssiktelsen mot Leonhard Nilsen & Sønner gjør ikke at Store Norske tar dem inn i varmen igjen. LNS vil ta betenkningstid på om de vil kjempe for å få gruvekontrakten tilbake.

Store Norske, her ved korrupsjonssiktede Robert Hermansen inne i Sveagruven på Svalbard, tar ikke LNS inn i varmen, til tross for at selskapet er renvasket.
Publisert: Publisert:

Store Norske dumpet kontrakten, som egentlig gikk til 2020, da Økokrim åpnet etterforskning av LNS i forbindelse med korrupsjonssaken mot Robert Hermansen. Fredag erkjente Hermansen deler av siktelsen, mens Økokrim droppet saken mot samtlige siktede i Leonhard Nilsen & Sønner.

– At LNS ikke blir straffeforfulgt har ingen betydning for vårt forhold. Avgjørelsen om termineringen av kontrakten var uavhengig av Økokrims etterforskning og basert på manglende tillit til selskapene, sier Store Norske-direktør Bjørn Arnestad til NTB.

Økokrim mente at kontrakten var høyt overpriset, ble utstedt uten anbud og ga Hermansen personlige fordeler, men LNS er nå renvasket. Styreleder Bjørner Olsen i LNS Spitsbergen er forundret over Store Norskes holdning.

– De har vektlagt sterkt underveis at termineringen skyldes etterforskningen, men vi registrerer nå at de sier noe annet. Foreløpig har vi ikke diskutert saken, men vil bruke tida fram kontrakten går ut 1. september til å finne ut hva vi gjør videre, sier han.

Selskapet har 50 ansatte knyttet til transport-, anleggs- og vedlikeholdstjenester i Sveagruven. Onsdag offentliggjorde Store Norske at de har tildelt denne kontrakten, verdt 600 millioner kroner årlig, til AF Gruppen.

Publisert: