SAS til pilotene: - Søk ny jobb

Samme dag som SAS offentliggjorde bomben om sin spareplan, sendte selskapet ut en e-post til sine 1500 piloter. Pilotene ble oppfordret til å søke ny jobb.

FLY I EMIRATENE: SAS har i en e-post oppfordret pilotene sine om å søke jobb i Etihad Airways.
Publisert:

Det er en knapp uke siden SAS ble enige med fagforeningene om store sparetiltak som måtte til for å redde selskapet fra konkurs. En uke før det igjen slapp SAS bomben om at selskapet stod på konkursens rand.

Les også: SAS-kassa har ikke vært så slunken på ti år

Samme dag som meldingen kom ut, sendte SAS en mail til sine 1500 piloter. I mailen kunne selskapet blant annet meddele at de ville ha for mange piloter med forslaget til spareplan.

Dermed ble pilotene oppfordret til å søke nye jobber - i Abu Dhabi.

- SAS er i dialog med Etihad Airways om muligheten for at et antall SAS-piloter kan fly for Etihad i en begrenset periode på tre år, eller eventuelt lenger, står det ifølge Expressen i e-posten.

Les også: SAS: – Når Norwegians kostnadsnivå om tre år

Etihad, som har sin base i De forente arabiske emirater, skal ifølge e-posten på turné i de nordiske hovedstedene i løpet av november. Selskapet fremstilles som stort og ekspansivt, og ifølge Di.se trakk SAS frem attraktive ansettelsesvilkår i e-posten til sine piloter.

Drama
Forrige mandag var det klart at den danske kabinforeningen (CAU) aksepterte betingelsene som inngikk i SAS-ledelsen nye spareplan.

Da hadde kabinforeningen holdt flypassasjerer, ansatte, banker og aksjonærer på pinebenken i hele 15 timer over den opprinnelige fristen før de til slutt kom til enighet med SAS-ledelsen.

Selv om fagforeningene for piloter og kabinpersonale nå har godtatt dype kutt i lønn, pensjon og andre goder, er ikke nødvendigvis fasiten klar.

Ulike avtaler

SAS-ledelsen ønsket i denne prosessen i utgangspunktet å få til like avtaler med de ansatte på tvers av de tre skandinaviske landene.

Dette skulle forenkle hverdagen for SAS, slik at norske, danske og svenske ansatte ikke lenger hadde forskjellige regler på hvor lenge de måtte jobbe hver uke for eksempel.

Les også:

- SAS flyttet dyre fly til Norge av frykt for kreditorer

SAS har blitt svenskere

Danske piloter godkjenner ny avtale

Styrelederen mener SAS har vært usalgbart

Lufthansa utelukker ikke SAS-kjøp

Publisert:
Gå til e24.no