British Airways og Iberia planlegger handletur

British Airways og Iberia planlegger handletur.

SLO SEG SAMMEN: Iberias administrerende direktør Fernando Conte (til høyre) og British Airways administrerende direktør Willie Walsh (til venstre).
Publisert:

Flyselskapene Iberia og British Airways, som planlegger å slå seg sammen i løpet av 2010, har satt opp en ønskeliste over tolv flyselskaper de sammen ønsker å overta.

Administrerende direktør i British Airways, Willie Walsh, bekreftet søndag at de to flyselskapene etter samtaler om utvidelser har pekt ut tolv selskaper som kan bli mål for oppkjøp.

– Vi har hatt flere møter hvor vi har sett på selskaper og identifisert de vi kunne ønske at slo seg sammen med oss i IAG, sa Walsh søndag.

British Airways og Iberia kommer til å fortsette sine virksomheter med dagens navn, men blir begge registrert som del av et nyopprettet London-basert selskap med navnet International Arlines Group (IAG).

Analytikere mener det er stor sannsynlighet for at de tolv selskapene BA-Iberia har i kikkerten, er asiatiske. Årsaken er at ingen av selskapene har en betydelig markedsandel i Asia fra før.

BA kunngjorde søndag et nytt samarbeid med indiske Kingfisher Airlines, som er Indias nest største privateide flyselskap. Kingfisher er trolig ett av selskapene BA-Iberia ønsker seg i Asia, men analytikerne nevner også Qantas, det nasjonale australske flyselskapet. Brasilianske TAM, Air Berlin og Finnair nevnes også som mulige selskaper på ønskelista.

Les flere nyheter på E24

Publisert: