Millionunderskudd for Karpe: – Naturlig i et år uten konserter

Tross underskudd tok Karpe ut millionutbytte i fjor.

RAPDUO: Det ble et millionunderskudd for Karpe bestående av Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel.
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Rapduoen Karpe hadde et økonomisk nedgangsår i 2018 og selskapet Karpe Diem AS leverte et underskudd på 1,87 millioner kroner.

Til sammenligning kunne Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel notere seg et overskudd på 3,1 millioner kroner i 2017.

Underskuddet kommer etter et kraftig inntektsfall da selskapets omsetning endte på 5,74 millioner kroner – ned fra 23,79 millioner kroner året før.

«Dette året har vært ett driftsår bestående av avholdelse av noen få konserter, både eventer og festivaler», skriver selskapet i sin årsberetning.

Les også

Marcus & Martinus spilte og solgte for 60 millioner i fjor

Tok utbytte

Til tross for underskuddet har selskapet besluttet å betale ut 2 millioner kroner i utbytte som fordeles til de to aksjonærene.

De to rapperne har delt eierskapet i selskapet mellom seg, og henter dermed hjem én million kroner hver.

For å betale utbyttet har selskapet besluttet å hente 3,87 millioner kroner fra egenkapitalen. Dette går også til å dekke underskuddet selskapet hadde i 2018.

Duoen har selv omtalt fjoråret som et «hvileår» etter et suksessfullt 2017 med utsolgte konserter i Oslo Spektrum og kinofilmen «Heisann Montebello».

– Det er naturlig at et år uten konserter med store investeringer i nye prosjekter har lavere resultater, sier Karpe i en kommentar til E24 via sin manager Silje Larsen Borgan.

Etter ikke å ha spilt på festivaler hele sommeren, skal Karpe neste uke i gang med festivalsesongen når rapduoen entrer scenen som siste artist ut på Øyafestivalen i Oslo.

– Nå gleder vi oss til å ta med SAS PLUS / SAS PUSSY til festivalscenene. Det er bare å glede seg for alle som setter pris på gode liveopplevelser, fortsetter de.

Utover sensommeren skal de to også blant annet til Jugendfest i Ålesund, Festningen i Trondheim og Utopia i Stavanger.

Les også

Rekordresultat for Leo Ajkic

Hyret advokat

Tidligere i år ble det kjent at Karpe har hyret både advokat og revisor for å se på om de har fått korrekt utbetalt fra sitt gamle plateselskap, Cosmos Music. Revisjonen ble ifølge Dagens Næringsliv gjort for flere år siden, men det var først i februar de to rapperne valgte å uttale seg om saken.

– Hver gang vi har tatt stikkprøver, har vi funnet ting som ikke stemmer. Og når vi har stilt spørsmål, så har vi til slutt bare møtt en vegg, sa Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid (34) til DN.

Saken omhandler avregninger fra duoens fire første plateutgivelser.

Plateselskapet uttalte samtidig at de ikke var enige i påstandene.

– Så vidt jeg vet, er avvikene man fant ryddet opp i. Det tvisten handler om nå, er at Karpe forsøker å kreve produsentrettighetene til utgivelsene, sier advokat Jan Morten Evertsen i advokatfirmaet Ræder på vegne av Cosmos.

Tidligere eier og sjef for Cosmos i Norge, Cai Leitner, avviste i februar at de hadde prøvd å lure noen.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Tre millioner rett i foret til Norges fremste rapduo

  2. Karpe-inntekter ned med 29 millioner

  3. Karpe gir bort musikk-inntektene

  4. Tysk konsertgigant tar over store deler av Nordic Live

  5. Konsertleverandør går konkurs etter å ha fått kontantstøtte: – For lite og for sent