Stormberg-eier varsler søksmål mot Tommy Sharif for ærekrenkelser

Stormberg-gründer Steinar Olsen reagerer sterkt på det han mener er netthets fra Tommy Sharif på Facebook. Nå varsler han injuriesøksmål mot dekkforhandleren.

KRANGEL: Tommy Sharif ble norgeskjent da han startet med salg av dekk og felger fra foreldrenes garasje på Romerike rundt 1997, og ble i løpet av kort tid mangemillionær med en høy medieprofil. Også Steinar Olsen har holdt høy medieprofil som leder og eier av klesmerket Stormberg.

Robert S. Eik VG/Stormberg
 • Sindre Hopland
Publisert:

– Grunnen til at vi setter foten ned mot Sharif i denne saken er alvorlighetsgraden av netthetsingen han har kommet med mot meg og mine medarbeidere de siste ukene. Meldingene inneholder en rekke usannheter mot Stormberg og meg personlig, sier Stormberg-eier Steinar Olsen.

E24 har sett varselet om søksmål som er sendt fra Olsens advokat, Jon Wessel-Aas i Lund & Co.

Gjennom september har Sharif publisert en rekke meldinger om Olsen på Facebook, som Stormberg-toppen mener er en svertekampanje av både ham selv, sine ansatte og selskapet han har bygget opp.

Tommy Sharif sier til E24 at han like før klokken 11 fikk oversendt dokumentet på Facebook Messenger fra advokat Jon Wessel-Aas. Han har ikke gjort seg kjent med innholdet, men vil bruke dagen til å sette seg inn i varselet. Han opplyser at han i etterkant av dette vil besvare alle spørsmål om varselet og Olsens beskyldninger.

Saken startet da Olsen kom med kritikk av den kontroversielle Facebook-siden «Sørlandsnyhetene», finansiert av Blivakker-gründer Einar Øgrey Brandsdal.

Olsen kritiserte innholdet på siden, og påpekte at kjente personer, deriblant Tommy Sharif, ukritisk støttet nettsiden og Brandsdals prosjekt.

Les på E24+

Her velges det neste Cutters: – Vi skal være djevelens advokat

Skjermdump fra Steinar Olsens Facebook-side

Oppsøkte ansatte på kontoret

Sharif svarte Olsen i en Facebook-melding 4. september.

«Steinar Olsen er mange mange mange millionær kansje milliardær, det innlegget hvor han kaller meg en mobber har han sponset for å spre budskapet på Facebook og betalt masse penger til Facebook fordi han er rik.» (sic)

Senere har han kommet med en rekke utsagn mot Olsen og selskapet. Meldingene har omhandlet alt fra utnyttelse av arbeidskraft fra NAV, at selskapet ikke betaler sine utenlandske arbeidere ordentlig og at Olsen har «syltet ned» penger i Kina, ifølge varselet.

Stormberg-sjefen mener meldingene fra Sharif er av en slik karakter og omfang at noe måtte gjøres.

– Jeg synes hetsingen har vært oppsiktsvekkende og fremstår som manisk, sier Olsen og fortsetter:

– For meg personlig går dette fint, men jeg reagerer sterkt på at en del av mine medarbeidere føler seg utrygge på jobb på grunn av hetsingen fra Sharif, sier Olsen.

For etter en rekke meldinger på Facebook, oppsøkte også Sharif Stormbergs kontorer i Kristiansand for å møte ledelsen i selskapet. Ifølge Olsen har ansatte også blitt kontaktet via SMS.

– Hva slags tilbakemeldinger har du fått fra dine ansatte?

– Jeg har fått både telefoner og meldinger fra medarbeidere som opplever det som vanskelig at arbeidsplassen blir hetset på denne måten.

Etter flere uker med meldinger rettet mot Stormberg-sjefen og hans ansatte, svarte Olsen 25. september på Facebook at han vurderte å gå til sak mot Sharif.

Den tidligere storforhandleren av dekk har på Facebook skrevet innlegg om at han har er kjent med at Olsen truer med søksmål, og har oppfordret Olsen til å gjøre alvor av søksmålet.

«Steinar hvorfor kvier du deg til å saksøke meg? Bring it on», skrev Sharif på nettstedet onsdag.

Les på E24+

Michael Burry fra The Big Short: Derfor ligner indeksfond på finanskriseboblen

– Truer demokratiet

Olsens mener saken er større enn feiden mellom ham og Tommy Sharif.

– I ytterste konsekvens er slik netthetsing en fare for demokratiet. Vi vet jo at mange lokalpolitikere ikke tør å dele meldinger på sosiale medier på grunn av hetsing på nett, sier Olsen.

I søksmålet gis Sharif syv dager på å fjerne alt innhold han har publisert på Facebook om Olsen og Stormberg.

– Hvis Sharif trekker tilbake de usanne påstandene han har ytret mot Stormberg, vil det tas hensyn til. Han har fått informasjon og mange oppfordringer fra både oss og vår advokat uten å høre på disse tidligere, sier Olsen.

Advokat Jon Wessel-Aas opplyser til E24 at det beste er om Sharif nå selv innser at han må opphøre med sin aktivitet, slik at det blir unødvendig å ende i retten.

– Dette handler også mye om å få ro for de ansatte i virksomheten for Stormberg, sier advokaten.

Han håper også, i likhet med Olsen, at saken kan få større betydning:

– Jeg har tidligere hatt lignende saker og vunnet frem, blant annet med Dennis Vareide som ble utsatt for grove beskyldninger på Youtube. Blir det mange nok av disse dommene må man håpe at folk skjønner at det man gjør på nett får konsekvenser i den virkelige verden, sier Wessel-Aas.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Stormberg
 2. Tommy Sharif
 3. Steinar J. Olsen
 4. Søksmål

Flere artikler

 1. Stormberg-eieren går til sak mot Tommy Sharif

 2. Tommy Sharif tapte mot Stormberg-eier – må betale 130.000 i oppreisning

 3. Sharif avviser at han er en netthetser

 4. Annonsørinnhold

 5. Tommy Sharif stevnet for ærekrenkelse av Stormberg-eier

 6. Forbrukertilsynet mener Stormberg kan ha brutt loven under Black Week