Feil i nytt datasystem til 560 millioner kroner

Det nye IT-systemet Visma InSchool (VIS) som er planlagt for alle landets videregående skoler, fungerer ikke, mener lærere i Akershus.

Det nye IT-systemet ble rullet ut til 34 videregående skoler i Akershus i høst. Bare noen uker etter skolestart er misnøyen stor.

Paul Kleiven / NTB scanpix
  • NTB
Publisert:

Det nye IT-systemet ble rullet ut til 34 videregående skoler i Akershus i høst. Bare noen uker etter skolestart er misnøyen stor, skriver Aftenposten.

Problemene er blant annet knyttet til at elevene faller ut av klasselister og føring av fravær ikke fungerer. Lærerne får heller ikke registrert elevene i det gamle systemet «It's Learning».

– Det er mye frustrasjon knyttet til det nye systemet, som har ført til en stor arbeidsbelastning for både lærere og skoleledere, sier Johannes Bjørset Aagaard, leder for Utdanningsforbundet i Viken, tidligere Akershus fylkeskommune.

Les også

Ledere tror ikke de kan bli rammet av dataangrep: – Skremmende

Visma vant oppdraget om å utvikle et nytt administrativt datasystem til alle videregående skoler i Norge og i grunnskolen i Oslo. Det interkommunale selskapet, Vigo IKS, er innkjøper av systemet og betaler 560 millioner for å leie Vismas løsning i ti år.

Systemet er ikke helt ferdig før høsten 2020 og ble rullet ut før det var ferdig. Det er fortsatt rundt 100 personer som jobber med utviklingen.

– Formålet var at det kunne tas i bruk, slik at man fikk rask tilbakemelding på hva som fungerer, eventuelt ikke fungerer, sier daglig leder Brynjulf Bøen i Vigo IKS.

– Det er viktig for oss i Visma å presisere at InSchool innebærer mye nytt for skolene og de ansatte. Vi har stor forståelse for at det å ta i bruk et nytt system, som erstatter mange gamle systemer, kan oppleves som vanskelig, sier direktør Leif Arne Brandsæter i Visma.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Skole og utdanning
  2. Visma

Flere artikler

  1. Visma-kunden med hard kritikk etter sikkerhetsbruddet i prestisjesystem: – Uakseptabelt

  2. Læreropprør etter Vismas rekordkontrakt: – Uforsvarlig

  3. Omfattende sikkerhetsbrudd i Vismas prestisjesystem: Opptil 25.000 elever og ansatte berørt

  4. Datatilsynet slår alarm om IT-sikkerhet i skolene

  5. Oscar (17) og Thomas (17) avdekket sikkerhetshullet i Vismas nye IT-system: – Amatørmessig