Anniken Hauglie ilegges karantene av Karantenenemnda

Tidligere arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie må vente til juli med å tiltre i jobben som administrerende direktør i Norsk olje og gass.

 • NTB
Publisert: Publisert:

I slutten av mars ble det kjent at Anniken Hauglie hadde fått jobb som administrerende direktør i Norsk olje og gass, etter at hun gikk av som arbeids- og sosialminister i slutten av januar.

I begynnelsen av april bestemte Karantenenemnda at Hauglie ilegges en karantene på seks måneder fra hun gikk av som statsråd. Det betyr at hun ikke kan starte i jobben i Norsk olje og gass, eller ha kontakt med dem, før 24. juli.

Karantenenemnda har samtidig bestemt at Ingvil Smines Tybring-Gjedde, som var samfunnssikkerhetsminister for Frp fram til partiet gikk ut av regjeringen, ilegges saksforbud i sin nye jobb som spesialrådgiver i Innovasjon Norge. Et saksforbud er et forbud mot å involvere seg i bestemte saker eller saksområder.

– Du ilegges saksforbud i saker som sorterer under de områdene du hadde ansvaret for innenfor samfunnssikkerhet, herunder cybersikkerhet og saker som gjelder anskaffelser og byggeprosjekter innenfor Justis- og beredskapsdepartementets ansvarsområde, skriver Karantenenemnda.

Saksforbudet varer i ett år fra Tybring-Gjedde gikk av som statsråd 24. januar.

Les også

Anniken Hauglie blir ny sjef i Norsk olje og gass

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Anniken Hauglie
 2. Norsk olje og gass
 3. Karantene

Flere artikler

 1. Tybring-Gjedde søker Innovasjon Norge om å ta nytt styreverv

 2. Anniken Hauglie blir NHO-topp

 3. Anniken Hauglie blir ny sjef i Norsk olje og gass

 4. Eksstatsråd blir kryptogründer

 5. Betalt innhold

  Hauglie: – All grunn til å være bekymret for oljeprisen