Nå skifter Vipps farge

Ettersom Vipps har blitt større endrer selskapet nå farge og uttrykk – appen beholder derimot DNB-fargen inntil videre. 

ORANSJE: Vipps begynner smile og skifter farge i det de nå fjerner seg fra DNB.

Foto: DNB
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Det kommer stadig nyheter fra betalingsappen Vipps. Sist ut i rekken torsdag morgen er at selskapet nå skal skifte farge.

«Med denne drakten er tanken å være utrolig enkle å få øye på når vi i tiden fremover vil poppe frem stadig nye steder rundt omkring i Norge», skriver selskapet på sine nettsider.

– Kraften vi har fått skal vi bruke til å fortsette å gjøre betaling befriende enkelt. Og vel så viktig, sørge for at vi blir tilgjengelig overalt. Målet er å gjøre Vipps til Norges mest brukte valuta, sier vippssjef Rune Garborg i en melding.

Det var Kampanje som først meldte om endringen.

Gradvis overgang

Selskapets merkevaredirektør Tonje Foss Kløve forteller til Kampanje at man har ønsket å få en ny og egen stil, samtidig som man ville beholde identiteten til Vipps.

– Nå startet Vipps en reise der vi går fra å være et DNB-produkt til å bli et eget selskap, og fra vennebetaling til all type betaling. Da tror vi det er viktig å skape vår egen stil og egen identitet, sier Foss Kløve til nettstedet.

Les også

Facebooks betalingstjeneste inntar Europa: – Neppe noen gledens dag for bankene

Meningen er at fargen gradvis skal skiftes ut, i første omgang vil man fokusere på å gjøre kundene kjent med den nye identiteten. Derfor vil det fortsatt ta litt tid før selve appen skifter farge.

– Det er viktig for oss at Vipps ikke endres over natten, men at alle Norges vippsere skal få være med på reisen. Derfor tar vi det steg for steg med mulighet for justering og tilpassing underveis, sier Garborg.

Enerådende

Den nye omveltningen for 2,7 millioner nordmenn kommer etter at DNB i januar fikk over 100 banker med på laget. Danske Bank besluttet i oktober at MobilePay skal legges ned i Norge.

Les også

Vipps varsler kraftige kostnadskutt

Beslutningen kom bare timer etter at Nordea besluttet å forlate MobilePay til fordel for Vipps. Dermed forsvant også Vipps siste konkurrent i Norge etter at Sparebank 1 tidligere i år la ned mCash.

Danske Bank inngikk en uke senere en samarbeidsavtale med Vipps. Avtalen ligner på Nordeas der man ikke blir aksjonær i selskapet Vipps, men likevel samarbeider med appen.

DNB er fortsatt største eier i Vipps med 52 prosent av aksjene. Sparebanken 1, Balder Betaling og Eika Gruppen eier de resterende aksjene i selskapet.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Vipps

Flere artikler