Streik i hotell- og restaurantbransjen

Meklingen om ny avtale for hotell- og restaurantbransjen havarerte lørdag morgen. Dermed blir det storstreik i 356 bedrifter over hele landet fra i morgen tidlig.

I STREIK: Hotel Bristol er blant hotellene som rammes av streik fra søndag morgen.

Foto: Janne Møller-hansen VG
Publisert:,

– Vi er i streik fordi arbeidsgiverne sier plent nei til vårt hovedkrav som er rett til lokale forhandlinger, sier forbundsleder Jørn Eggum i Fellesforbundet til sine egne nettsider.

Det er tariffbundne bedrifter i Oslo, Buskerud, Vestfold, Hordaland, Sør-Trøndelag og Nordland som Fellesforbundet i denne omgang har meldt plassfratredelse for.

– Fellesforbundets krav sprenger rammen. Vi hadde ikke mulighet til å akseptere slike krav. Det må være noen som ikke har fått med seg hvilken økonomisk situasjon Norge er i, sier NHO Reiselivs forhandlingsleder Jostein Hansen.

Krevende mekling

– Det har vært en arbeidskrevende mekling hvor begge parter har hatt klare prinsipper. Det har sittet langt inne å måttet gi seg nå, sier forbundssekretær i Fellesforbundet Claes Delp til VG

– Hovedfokuset vårt ligger nå i å nå finne en løsning på konflikten så raskt som mulig.

Flere hoteller

Organiserte arbeidstakere tas ut i streik fra klokken 08.00 søndag 24. april. Streiken vil ramme bedriftene forskjellig, avhengig av hvor mange medarbeidere som er organisert i den enkelte bedrift.

Både velkjente hotell som Oslo Plaza, Hotel Bristol, Dr. Holms og Grand, en rekke restauranter og personalkantiner rammes. Blant annet må ansatte på både politihuset i Oslo og Helsedirektoratet ta med matpakke på mandag.

Se oversikten over berørte bedrifter her!