Har mottatt første bud på Ving: – Kan gå relativt kjapt
Thomas Cook har mottatt et første, ikke-bindene bud på den nordiske virksomheten. Flyanalytiker tror det ligger an til budkamp.
Den konkursrammede britiske reisegiganten har mottatt første indikative bud på virksomheten der Ving inngår.
– Vi har fått et første ikke-bindende bud. Det kan jeg bekrefte. Men det er ikke så mye mer jeg kan si om det, sier kommunikasjonssjef Fredrik Henriksson i Thomas Cook Northern Europe til E24.
Han forteller at det er flere som har meldt sin interesse for å kjøpe den nordiske delen av selskapet, og den nordiske delen av flyselskapet.
Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i WinAir tror nå det kan bli budkamp om selskapet.
– Selskapet har en meget sterk posisjon i Norden og leverer store årlige overskudd over tid, skriver han på Twitter.
Spår rask avklaring
– Det er vanskelig å anslå hvor lang tid det vil ta, men vi regner med at det kan gå relativt kjapt. Desto fortere dette er på plass, desto bedre er det for alle parter, sier Henriksson.
I den nordiske virksomheten til Thomas Cook inngår Ving i Norge og Sverige, Spies i Danmark og Tjäreborg i Finland.
Les også: Flyanalytiker tror Ving-kjøp snart er klart: – De har ikke for mye tid på seg
Det er snart tre uker siden den britiske reiselivsgiganten Thomas Cook gikk konkurs. I underkant av ett døgn etter konkursen var et faktum, meldte datterselskapet Vinggruppen at de ville fortsette driften som vanlig.
Allerede da sa administrerende direktør Christian Grønli i Ving Norge at det var flere interessenter som hadde meldt seg. I forrige uke gjentok informasjonssjef Siri Røhr-Staff at det var mange som var interessert i å kjøpe den nordiske virksomheten, og at det pågikk hyppig møtevirksomhet.
Gigantfond interessert
Private Equity-fondet Triton Partners la inn et bud på den nordiske virksomheten i vår. Da sa reisekonsernet at man vurderte budet.
Hans Jørgen Elnæs har tidligere fortalt at han tror Triton fortsatt er interessert.
– Det kan være flere typer kjøpere som er interessert. Det kan være finansielle aktører, som ser at investeringen kan gi god avkastning, men jeg ser heller ikke bort fra at en aktør som EasyJet kan være interessert, har Elnæs uttalt.
Den skandinaviske delen av selskapet hadde et resultat etter skatt på 95 millioner pund i fjor (1,09 mrd. kroner), mens den britiske delen av Thomas Cook som tapte syv millioner pund (80,3 millioner kroner) i samme år.