Pizzakrigen

Norske eiere vil overta etter britisk hovedeiers Domino’s-exit

Etter at Domino's Pizza Group varsler exit fra blant annet Norge, vil norske eiere forsøke å ta over selskapet som driver pizzakjeden her hjemme, ifølge en av minoritetseierne.

Jon Super / PA Wire
 • Asgeir Aga Nilsen
 • Sindre Hopland
Publisert:

– Vi ser optimistisk på om vi kan ta over hele forretningen. Det er noe vi vil prøve å få til, sier Eirik Bergh til E24.

Han er en av de norske minoritetseierne i selskapet som driver Domino’s i Norge, og fikk torsdag servert nyheten om at den britiske hovedeieren vil trekke seg ut av flere markeder, deriblant det norske.

Bergh sier at de norske eierne ble «tatt litt på sengen» av beslutningen til Domino's Pizza Group, som ble offentliggjort i det London-noterte selskapets kvartalsrapport.

– Nå har de tydeligvis snudd 180 grader, sier han.

Les også

Domino’s-selskap gir opp Norge – håper noen vil ta over

Påvirker ikke driften i Norge

Domino's Pizza Group eier i dag 71 prosent, mens Pizza Holding, hvor Bergh er medeier, har 20 prosent av selskapet som driver pizza-kjeden her hjemme.

Bergh sier det er trist at den britiske eieren vil trekke seg ut, men understreker at endringene i eiersituasjonen ikke påvirker driften i Norge.

– Det er ingen endringer i ambisjonsnivået for Domino’s i Norge, selv om vi driver videre alene, sier han.

Bergh tror det britiske selskapets varsel om at de vil gå ut av sine internasjonale markeder blant annet handler om at de vil konsentrere seg om å håndtere utfordringer i hjemmemarkedet.

– Domino’s i Norge har utviklet seg positivt den siste tiden, sier han.

Les også

Domino's sliter fortsatt i Norge: 9 av 47 restauranter er lønnsomme

Vil finne nye eiere

Domino’s Pizza Groups beskjed om at de vil forlate markedene i Norge, Island, Sveits og Sverige kommer etter en gjennomgang av markedene, ifølge kvartalsrapporten for tredje kvartal.

– Vi har konkludert at selv om dette er attraktive markeder, er ikke vi de beste eierne av disse virksomhetene. Styret har derfor bestemt å forlate disse markedene på en ordentlig måte, sier Domino’s toppsjef i Vest-Europa, David Wild, i rapporten.

Det britiske selskapet varslet en full gjennomgang av det norske markedet etter andre kvartal, og lovet å komme sterkere tilbake, men skriver nå at de første resultatene av denne planen har vært blandet, og at salgsveksten har vært svakere enn antatt.

I Norge gikk det samlede salget tilbake 0,3 prosent, målt i norske kroner, men det var vekst for Domino’s-restauranter (ekskludert Dolly Dimples) på prosent, drevet av nye åpninger.

I Norge eier Domino’s 10 Dolly Dimples-restauranter og 47 Domino’s-restauranter.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Pizzakrigen
 2. Domino's
 3. Restaurant

Flere artikler

 1. Domino’s med salgssvikt på over 18 prosent i Norge

 2. Domino’s-selskap gir opp Norge - håper noen vil ta over

 3. Ulltveit-Moe er overrasket over Domino’s-exit

 4. Betalt innhold

  Hvorfor vil noen ta over pizzasluket?

 5. Hellstrøm inn på eiersiden i Domino’s: – Tidenes utfordring