Kraftmagasinene tømmes for vann

Vannmagasinene fylles ikke lenger opp, og i forrige uke var det en nedgang i vannstanden for første gang på halvannen måned.

Strømprisene har steget mye i år. Dette er dammen Skjerkevatn i Åseral fra et tidligere år.
  • NTB
Publisert:

Vanligvis på denne tiden av året ville landets vannmagasiner vært 81,8 prosent fulle, men i år er situasjonen annerledes, skriver Nettavisen.

I forrige uke falt vannstanden fra 72,2 til 71,4 prosent, noe som utgjør rundt 700 GWh med redusert strømlager.

Samtidig økte netto strømeksport med 60 prosent, inkludert høy eksport til Danmark og via den nye kabelen til Tyskland, og årsaken er en kombinasjon av lite vind samt den anstrengte gassituasjonen i Europa.

Statnett har fått rekordhøye inntekter av utenlandskablene i år, og summen har kommet opp i nær 3 milliarder kroner. Pengene bidrar til å holde Statsnett andel av nettleien noe lavere enn den ellers ville ha vært, forklarer Statnett-sjef Hilde Tonne.

– Dette er gode inntekter som bidrar til de betydelige investeringene vi er i gang med for å sikre strøm nok i det grønne skiftet. Det er med på å gjøre at vi kan holde Statnetts del av nettleien lavere enn den var i 2020, midt i en periode med massiv utbygging av strømnettet nasjonalt og internasjonalt, sier konsernsjef Hilde Tonne i en pressemelding.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Rekordinntekter på utenlandskablene for Statnett

  2. Fredag startet strømutvekslingen med britene: – En viktig milepæl

  3. Strømprisen: Mer vann i magasinene i forrige uke

  4. Strømprisen holder seg stabil torsdag

  5. Strømprisen faller videre fredag: Englandskabelen gir ikke sjokkpris