Sterkt resultat for SR-Bank: - Merker oljeoppturen godt

SpareBank 1 SR-Bank ASA oppnådde et resultat før skatt på 926 millioner kroner for tredje kvartal 2021.

Konserndirektør Benedicte Schilbred Fasmer i Sparebank 1 SR-Bank.
Publisert:

– I dag er det en god morgen. Jeg er veldig fornøyd med det oppnådde resultatet for alle nivåer i banken. Samtidig som vi leverer et godt resultat, er det gledelig at vi har lave tap, noe som viser at driften i Sør-Norge går godt, sier konserndirektør Benedicte Schilbred Fasmer til Aftenbladet.

Sparebank 1 SR-Bank leverer altså et resultat på 926 millioner kroner før skatt for tredje kvartal. Dette er opp fra 603 millioner kroner på samme tid i fjor.

Les også

SR-Banks barometer: Bedriftene forventer rekordvekst

Oljeoppturen fortsetter

Driftskostnadene for konsernet ble 666 millioner kroner mot 595 millioner kroner i samme periode i fjor, og er en nedgang fra 681 millioner kroner i forrige kvartal.

Les også

Kjemperesultat for Equinor: – Nå er det bånn gass igjen på norsk sokkel

Til nå i år har SR-Bank-konsernet et resultat før skatt på 2,765 milliarder kroner. Opp fra 1,116 milliarder kroner fra samme tid i fjor. Konserndirektøren registrerer også i tredje kvartal den gode utviklingen innenfor olje- og gassektoren.

– Uten tvil er det god oppgang i oljebransjen for tiden, dette ser vi også hos underleverandører. Optimismen er tilbake i bransjen – og vi har også en sterk opplevelse av at bedrifter er i omstilling og rigger seg for en bærekraftig framtid.

– Hvordan merker dere oppsvinget i oljesektoren?

– Trykket på forespørsler om kreditt og finansiering er tilbake. Aktiviteten i hele bedriftsmarkedet vårt har tatt seg betydelig opp.

– Nærmer vi oss nå tilbake til tiden før koronapandemien?

– Nei, ikke helt. Vi ser ulike utslag av pandemien på bedrifter. Noen har fått oppsving og benyttet tiden godt. Noen av disse står i fare for å få seg en nedtur etter pandemien. Og motsatt; de som har ligget nede og strevd som følge av pandemien, begynner å komme tilbake til normalen igjen. Det er gledelig, sier understreker Benedicte Schilbred Fasmer til Aftenbladet.

Les også

SR-Bank gjør endringer i ledelsen

– God drift

Sparebank 1 SR-Bank skriver i en pressemelding at resultatet preges av god drift, betydelig lavere nedskrivninger og høye finansinntekter, sammenlignet med samme periode i fjor.

Egenkapitalavkastningen etter skatt ble 11,7 prosent sammenlignet med 8,2 prosent for samme kvartal i fjor, og 13,2 prosent i forrige kvartal.
Nedskrivningene på utlån og garantier var på 37 millioner kroner mot 369 millioner kroner i samme kvartal i fjor, og 58 millioner kroner i forrige kvartal.

Her er nøkkeltall for tredje kvartal 2021 (tredje kvartal 2020 i parentes):

  • Resultat før skatt: 926 mill kroner (603 mill kroner)
  • Resultat etter skatt: 733 mill kroner (505 mill kroner)
  • Egenkapitalavkastning etter skatt: 11,7 prosent (8,2 prosent)
  • Resultat pr aksje: 2,80 kroner (1,90 kroner)
  • Netto renteinntekter: 989 mill kroner (1.041 mill kroner)
  • Netto provisjons- og andre inntekter: 406 mill kroner (336 mill kroner)
  • Netto inntekter fra finansielle investeringer: 234 mill kroner (190 mill kroner)
  • Driftskostnader: 666 mill kroner (595 mill kroner)
  • Nedskrivninger på utlån og finansielle forpliktelser: 37 mill kroner (369 mill kroner)

– Flertallet av våre kunder har klart seg bra gjennom koronapandemien. Nå ser vi i tillegg at mer positive utsikter gjør at flertallet av bedriftene i Sør-Norge venter vekst, økende omsetning, bedre lønnsomhet og flere ansatte det kommende året. Økt aktivitet og lavere arbeidsledighet er positivt for økonomien, noe som gir våre kunder og oss et godt utgangspunkt når vi nå
tilsynelatende har lagt pandemien bak oss, sier konsernsjef i SpareBank 1 SR-Bank Benedicte Schilbred Fasmer i en pressemelding.

Les også

Oljearbeidere ønsker å droppe SAS

Omorganiseringer

I fjor høst ble det klart at Benedicte Schilbred Fasmer ble ny konserndirektør i Sparebank 1 SR-Bank. Hun tiltrådte i januar i år. Like før sommerferien ble det klart at hun gjorde sine første omtruktureringer i selskapet. Disse ble iverksatt fra 1. oktober. Omstrukturereringen innebar blant annet at SR-Bank endret konsernstrukturen fra to til tre kundedivisjoner. Dette skal forsterke satsingen på små og mellomstore bedrifter.

SR-Bank-konsernet har i dag rundt 350 000 personkunder over 13 år og 20 000 bedriftskunder. Konsernet har rundt 1500 ansatte, inkludert Eiendomsmegler 1, SR-Eiendom, SR-Bank Forretningspartner. Ansatte er fordelt på kontoret fra Bergen i vest til Oslo i øst.

Publisert: