Kom til Norge med hull i skoene. Nå er sushi-kongen god for flere titalls millioner

Han kom til Norge som 17-åring med hull i skoene og uten én krone i lommen. Nå er Roger Asakil Joya en av verdens beste sushi-kokker, medeier i Sabi Sushi-kjeden og god for flere titalls millioner kroner.

Roger Asakil Joya regnes for å være en av verdens beste sushi-kokker. Her er han i gang med danderingen av noen biter på sin nye restaurant - Sabi Enso.
  • Kjell-Ivar Gilje Grøndal (Stavanger Aftenblad)

– Far jobbet på lastebåt og reiste fram og tilbake til Norge. En dag fant han seg en norsk jente som han giftet seg med. I åtte-ni år jobbet de med å få meg til Norge før de endelig lyktes i 1999. Det så jeg på som min sjanse til å få til noe i livet.

Les hele saken med abonnement
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Michelin Nordic Guide 2021: Disse restaurantene får stjerner

  2. Overskudd for Michelin-restaurant: – Omsetningen skal opp

  3. Betalt innhold

    Renaa om 2020-tala: – Ikkje så gale som frykta

  4. Linda Johansen dro inn 12 millioner - nå satser hun internasjonalt

  5. Bowling-gründer lar seg ikke skremme av blodrøde tall: – Vi skal bli størst i Europa

  6. Betalt innhold

    Eivind Hellstrøms mesterkokk åpner restaurant i havgapet