Telenor uttrykker bekymring over stengte datanettverk i Myanmar

Telenor uttrykker bekymring over situasjonen i Myanmar etter at myndighetene i landet har beordret landets mobiloperatører til å stenge datatrafikken.

NEDETID: Det er urolige tider for befolkningen i Myanmar etter militærkuppet. Tre dager siden det skjedde gikk folk foran ett av lokalene Telenor har i Yangon sentrum, landets hovedstad.
  • NTB
Publisert:

Det er Telenor som melder om den siste utviklingen i Myanmar lørdag morgen. Landets transport- og kommunikasjonsdepartement har beordret alle mobiloperatørene til å stenge ned datanettverkene. Det er fortsatt åpent for å ringe og sende SMS.

– Som et lokalt selskap er Telenor Myanmar forpliktet til å følge lokal lov og må nå håndtere denne høyst uregelmessige og vanskelige situasjonen. Telenor har ansatte på bakken, og vår høyeste prioritet er å sørge for deres sikkerhet, skriver Telenor i en pressemelding lørdag morgen.

Selskapet uttrykker bekymring for utviklingen. Det er en lovhjemmel som refererer til spredning av falske nyheter, nasjonens stabilitet og offentlige interesser som myndighetene har vist til som grunnlag for å stenge datanettet.

Les også

Telenor blokkerer Twitter i Myanmar – protesterer på ordre fra kuppmakerne

Publisert: