Nybø vurderer ny krisestøtte til næringslivet

Næringsminister Iselin Nybø (V) ser på muligheten for å kompensere næringslivet ytterligere etter at det torsdag kom nye coronarestriksjoner fra regjeringen.

Næringsminister Iselin Nybø (V) sier hun vil sikre at flest mulig levedyktige bedrifter kommer seg igjennom koronakrisen.
Publisert:

Fredag innkalte hun partene i arbeidslivet til det hun omtaler som et hastemøte. NHO, LO, SMB Norge, Rederiforbundet, Virke, og finansministeren deltok på møtet med Nybø.

Møtet blir innkalt for å følge opp de nye restriksjonene til regjeringen.

– Dette er tiltak som dessverre vil påvirke bedrifter og næringsliv. Vi ser derfor på muligheten for å snarlig komme med ytterligere tiltak for å kompensere næringslivet, og vil komme med mer informasjon om dette til neste uke, sier Nybø.

– Frustrasjon i norsk næringsliv

NHO-sjef Ole Erik Almlid mener situasjonen er veldig alvorlig for næringslivet, og at man må redde bedrifter for å ikke få høyere arbeidsledighet.

– Det er frustrasjon og desperasjon i norsk næringsliv, sier Almlid til E24.

Han sier bedriftene har respekt for tiltakene som er satt i verk for å begrense smitten i samfunnet, men mener bedriftene må kompenseres når det kommer nye tiltak.

Vil ha generell ordning

Torsdag frarådet statsminister Erna Solberg blant annet reiser innad i Norge, og ba befolkningen begrense sosial kontakt.

– Reiselivet blør ordentlig hardt, og enda mer nå med nye tiltak. Men det er også en stor negativ effekt for øvrig næringsliv, sier Almlid.

Han mener man bør få på plass en generell ordning de bedriftene som er hardest rammet, ikke bare i reiselivet. NHO mener også at kompensasjonsordningen bør økes fra 50 til 70 prosent, justert for omsetningsfallet.

Almlid mener kompensasjonsordningen bør vare i alle fall frem til påske.

– Den bør vare lenge nok til at man får forutsigbarhet. Mange bedrifter frykter at 2021 blir verre enn 2020, så dette kommer til å ta tid.

Les også

Nye corona-tiltak: - Dødsstøt for reiselivet

Les også

Sats om ny runde med innstramminger: – Enn så lenge holder vi åpent

Les også

Widerøe om nye innstramminger: – Fra vondt til verre

Publisert: