Danske Bank sier opp 257 ansatte – 26 rammes i Norge

INTS KALNINS / X02120
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Den danske storbanken har besluttet å si opp 257 ansatte på tvers av organisasjonen i forbindelse med planen om å kutte rundt 1.600 jobber. I tillegg har 261 ansatte i Danmark valgt å ta sluttpakke. Det opplyser selskapet i en pressemelding.

I Norge vil 26 ansatte rammes av jobbkuttet.

Deler av dette kuttet kommer av at banken fra nyttår samler personmarkedsvirksomheten i en ny enhet kalt «Personal Customers» hvor dagens Private Banking & Retail Banking blir integrert.

– Som en konsekvens av dette reduseres behovet for antall rådgivere i Private Banking. Dette innebærer at dagens Private Banking-avdelinger i Bergen og Stavanger avvikles og dette påvirker 10 stillinger, skriver kommunikasjonsdirektør Stian Arnesen i Danske Bank i en e-post til E24.

Fremover vil kundene hovedsakelig bli betjene fra Trondheim og Oslo. Arnesen presiserer at det ikke vil bli endringer i bankens lokale tilstedeværelse i person- og bedriftsmarkedet utover dette.

I tillegg til de ti som rammes av samlingen av personmarkedsvirksomheten, vil nedbemanningen berøre to ulike enheter i bankens sentrale produksjonsmiljø, opplyser Arnesen til E24.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Danske Bank
 2. Aksjelive

Flere artikler

 1. Danske Bank har oppdaget feil i titusenvis av kundesaker

 2. Danske Bank varsler omfattende slanking

 3. Flyselskapet Cathay Pacific kutter flere tusen jobber

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Dansker på tokt mot konkurstruet Norwegian: Krever hundretalls millioner.

 6. Dagens Industri: FBI gransker SEB, Swedbank og Danske Bank